29.10.2019, 09:26 | Af: Herning-Ikast Håndbold | Foto: Hamistolen

U19 sejrede i sæsonens første hjemmekamp

Søndag eftermiddag spillede HIHs U19-piger første kamp på hjemmebane i denne sæson. Overfor stod lokalrivalerne fra TTH Holstebro.

Gæsterne fra TTH Holstebro startede kampen i et offensivt 3:3-forsvar, hvilket de unge HIH-spillere lige skulle indstille sig på. Med et par små justeringer begyndte pigerne at vælte sig i chancer, men TTHs keeper tog godt fra og gjorde det svært for HIH. Dette resulterede i en snæver føring på 4-3 efter 10 minutter til hjemmeholdet.
Specielt Maja Edling var velspillende og lagde godt fra land, hvor hun viste høje individuelle kompetencer overfor sin direkte modstander.
Presset i første- og anden-fasen var godt, og pigerne spillede sig til flere store chancer, men Holstebros keeper fortsatte med at lukke godt af.

HIH-forsvaret havde i første halvleg problemer med at finde den rette højde, hvilket betød, at der kom utryghed i midterblokken bestående af Emma Petersen og Olivia Simonsen. Men når forsvaret var udfordret, så var der fortsat holdets sidste skanse, i form af Louise Bak, som skulle passeres. Louise stod en flot første halvleg og havde ved pausen en redningsprocent på 50%.
Derfor kunne hjemmeholdet gå til pause med en snæver føring på 12-10.

Anden halvleg blev en helt anden affære. HIH-pigerne fik hul på bylden og begyndte at score på chancerne. Og i målet fortsatte de to keepere, Louise og Mathilde Rømer, med at levere redninger på et højt niveau. Begge målmænd sluttede kampen med en redningsprocent på 50%.
Til hjemmekampen mod TTH havde U19-pigerne fået selskab af Michala Møller og Cecilie Brandt i truppen, da ligatruppen spillede om lørdagen.

Med en koncentreret indsats mod et TTH Holstebro-hold, der kom til Ikast for at kæmpe for de to point, endte det med en sikker sejr til HIH på 27-19.
I forsvaret viste Frida Svingholm gode takter, og Liv Poulsen kom stærkt igen efter en skidt start på kampen, hun ender med at score fem mål på ligeså mange forsøg fra højre fløj.

 

U19-pigerne spiller næste kamp søndag den 3. november på udebane mod Randers HK.

4-3, 7-8, 12-10,18-14,22-14, 27-19

Målscorere: Michala Møller 7, Liv Poulsen 5, Maja Edling 4, Olivia Simonsen 3, Cecilie Brandt 2, Lin Johansen 2, Mathilde Boesen 2, Emma Petersen 1, Frida Svingholm 1.

Mathilde Rømer 6/11 50% - Louise Bak 13/26 50%