09.03.2020, 16:08 | Af: Herning-Ikast Håndbold | Foto: Herning-Ikast Håndbold

U19 Pokalmestre efter ny finalesejr over Horsens

HIH’s U19-piger forsvarer titlen som pokalmestre i nyt opgør mod Horsens

Lørdag den 7. marts stod HIH’s U19-piger atter i finalen i pokalturneringen klar til at forsvare titlen som pokalmestre. Dagens finalemodstander var den samme som sidste års modstander i pokalfinalen, nemlig Horsens, et hold som de unge enhjørninger efterhånden har fået et godt kendskab til, da dette var de to holds ottende indbyrdes opgør. Horsens er desuden det hold som sidst har taget point fra HIH-pigerne i turneringssammenhæng (3. marts 2019), så pigerne vidste hvad der ventede dem i finalen.

Kampen startede i et højt tempo, hvor begge mandskaber var indstillet på at trykke hinanden på farten, hvilket HIH havde størst succes med. Pigerne fik en fin start på kampen og kom hurtigt foran 3-1. Horsens kæmpede godt, og holdt sig inde i kampen de første 20 minutter, hvor stillingen lød på 10-6 til de lyngfarvede. Denne føring blev udbygget, og de to hold gik til pause 17-12 i HIH’s favør.

Anden halvleg startede med slinger i angrebsspillet. To missede indspil til stregen blev hurtigt omsat til scoringer i den anden ende, og pludselig var føringen kun på tre ved stillingen 20-17. Tættere på, kom Horsens dog ikke. Louise Bak i målet viste hvorfor hun endnu engang er udtaget til U20 landsholdet. Hun viste storspil, som var med til at pigerne gennem hele kampen kunne trykke hårdt på i både første- og andenbølgen. Emilie Steffensen, som fredag blev udtaget til A-landsholdets samling i marts, leverede også en stærk indsats, og blev topscorer med 6 flotte scoringer.

Stillingen efter 55 minutter lød på 28-22, så spænding i kampen nåede der aldrig helt at blive. Der var en overordnet følelse af at de dygtige HIH-spillere havde et gear eller to mere at give af, når Horsens kom lidt for tæt på. Kampen endte med en sejr til enhjørningerne på 30-26, og de hårdt fightende HIH-piger kan dermed kalde sig forsvarende pokalmestre.

Vi ønsker U19-pigerne stort tillykke med titlen!

 

Redningsprocent: Louise Bak 52%

Målscorer: Emilie Steffensen 6, Michala Møller 5, Liv Poulsen 5, Olivia Simonsen 4, Emma Petersen 3, Sidsel Poulsen 3, Maja Edling 2, Frida Svingholm 2