27.06.2018, 13:05 | Af: Louise Ø. Nielsen | Foto: FCM Håndbold

U-landsholdstalenter viste flotte takter i træningskampe

Det blev en udbytterig weekend for de unge FCM-spillere, som brugte weekenden med henholdsvis U18- og U20-landsholdet.

Det blev til næsten lutter sejre i weekendens træningskampe for U18- og U20-landsholdet, der var i henholdsvis Rumænien og Norge.

For U18-pigerne blev det til en flot 2. plads ved firenationersturneringen, hvor Danmark mødte Norge, Montenegro og de rumænske værter. Det blev til sejre over både Rumænien og Montenegro, mod Norge blev det til et smalt nederlag på 23-24.

Og det er en tilfreds U18-landstræner, som kan se tilbage på weekendens træningsturnering: - Vi har fået det udbytte, vi kom efter. Vi gjorde os nogle rigtig gode erfaringer – både som hold og på et individuelt niveau spiller for spiller. Vi er, hvor vi skal være. Samtidigt har vi også fået fastlagt, hvad vi skal arbejde med i de sidste forberedelser frem mod VM, fortæller Flemming Dam Larsen til DHF.dk.

FCM Håndbold var flot repræsenteret med hele fem spillere til turneringen – Emilie Steffensen, Camilla Faartoft, Michala Møller, Frederikke Hedegaard og Louise Jensen. Og Emilie Steffensen kunne endda lade sig hylde som turneringens topscorer.

I næste måned skal U18-pigerne til træningsturneringen Scandinavian Open Championship i Sverige, hvor VM-formen skal pudses af, inden det går løs i Polen den 7. august mod Kroatien.

 

U20-damerne kan lade sig hylde som skandinaviske mestre ovenpå en flot førsteplads i weekendens træningsturnering. Det blev til en uafgjort mod Norge og sejre over henholdsvis Rumænien og Sverige, hvilket var nok til at sikre Danmark førstepladsen og dermed titlen som skandinaviske mestre.

- Det var først og fremmest nogle fede og givtige kampe for os, hvor vi igen kunne mærke den nerve, der er i officielle landskampe. Spillemæssigt var vi længere fremme, end jeg troede, hvor vi i kampene får løst tingene rigtig godt. Jeg er meget tilfreds med vores præstationer, udtaler U20-landstræner Heine Eriksen.

Også på U20-landsholdet er FCM Håndbold repræsenteret med hele fem spillere – Emma Friis, Nanna Hinnerfelt, Laura Jensen, Louise Ellebæk og Helene Kindberg.
Disse fem møder alle ind igen allerede på fredag, hvorefter de søndag den 1. juli rejser til Ungarn med resten af U20-landsholdet, hvor den står på VM.

De rød/hvide spillere lægger ud mod Angola i en kamp, som landstræner Heine Eriksen vurderer til at være en nøglekamp i jagten på videre avancement.