14.04.2019, 19:43 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Herning-Ikast Håndbold

Stolt u18-træner om guld: En fantastisk holdindsats

HIH’s u18-piger blev søndag eftermiddag danmarksmestre med en sejr over HC Odense u18.

Mark Jensen (t.v.) og assistenttræner Ole Friis vandt søndag eftermiddag guld med HIH u18.

 

 

En forrygende weekend kulminerede i guldhatte og medaljer af fineste karat om halsen for Herning-Ikast Håndbolds u18-mandskab. Lørdag besejrede de Ajax København u18 med hele ti mål, og søndag eftermiddag kunne de kalde sig danmarksmestre efter en finalesejr på 26-23 over HC Odense u18.

 

Hele holdet kom i spil i løbet af guldduellen, og netop den stærke bredde blev afgørende for de unge enhjørninger, trods fraværet af en vigtig spiller i playmaker Michala Møller, der var med ligaholdet til EHF Cup-semifinale.

 

- Vi kom overraskende let igennem semifinalen og vandt en sikker sejr på 29-19. Vi fik alle i spil, selv u16-målvogter ‘AC’ (Anne Christine Amdisen Bossen, red.), som vi måtte hente ind som reserve, da vores andenmålmand, Nicole Rasmussen, fik hjernerystelse i onsdags, fortæller cheftræner for HIH u18, Mark Jensen.

 

- Finalen blev mere tæt. Den startede som lyn og torden, og allerede efter 12 minutter stod der 9-9. Vi holdt et enormt højt niveau angrebsmæssigt og lavede kun to tekniske fejl i første halvleg, hvilket vi ikke har prøvet før. Vi manglede Michala, men så var der bare andre, der trådte i karakter. Alle kom ind, og vores bredde blev afgørende over for Odense, der kun fik fire spillere på scoringslisten. Samtidig stod Louise Bak en fremragende kamp. Det var en fantastisk holdindsats med et højt teknisk niveau igennem hele kampen, og så fulgte pigerne taktikken til punkt og prikke, lyder det videre fra u18-træneren.

 

Velforberedte hver gang

I en lang sæson har den vigtigste nøgle for holdets succes været forberedelsesfaserne, som ikke blot trænerteamet - men hele holdet - har været en del af.

 

- Én af vores største kompetencer i sæsonens løb har været, at vi har været godt forberedt til alle kampe. Ingen af de hold, vi har mødt i denne weekend, har gjort noget, vi ikke havde regnet med. Vi har kigget på mange videoklip og haft megen dialog på holdet, således at pigerne selv har kunnet være med til at bestemme, hvordan vi skulle løse forskellige elementer. I sidste ende er det selvfølgelig mig, der har dirigentstokken, men jeg synes ikke, jeg behøvede at være så meget på i finalen. De her piger er finalepiger, som er vant til at vinde, lyder det fra Mark Jensen.


Få gengangere

Det var ellers alt andet end givet, at de unge Herning-Ikast-piger skulle tage guldet igen i år. Udskiftningen var nemlig stor i sommers, hvor den nu 34-årige træner overtog roret på HIH u18. Det gør blot præstationen endnu større, mener han.

 

- Hvis man ikke tæller Michala Møller og Emilie Steffensen med, som jo begge er rykket op i ligatruppen, så har vi kun Olivia Simonsen og Sidsel Rygaard som gengangere fra sidste års Final4. Resten er spillere, der rykkede op fra u16, eller som er kommet til udefra. Det gør det til en kæmpe præstation at ende med guld efter blot ti måneder sammen, og jeg er meget imponeret af pigerne.

 

Individualister i et kollektiv

Da ligastrukturen i ungdomsrækkerne ændres fra u16 og u18 til fremover at være u17 og u19, kan den nuværende u18-træner se frem til at være træner for et u19-hold i næste sæson. Dermed kan han fortsætte med den samme stamme af spillere, og målet for såvel udviklingsprocesser som præstationer er allerede sat.

 

- I denne sæson har vi trænet meget kollektivt for at få taktikken igennem, og nu skal vi begynde at træne mere individuelt og se, om vi kan få gjort pigerne til bedre individualister i et kollektiv. Nu har vi vundet DM med dette hold i år, og eftersom vi kan bibeholde holdet, må barren for næste år være den samme: Vi skal vinde DM. Men selv om både pigerne og vi trænere har høje ambitioner, vil vi lige tillade os bare at nyde det de næste par dage, slutter Mark Jensen med et glimt i øjet.

 

Det er femte sæson i træk, at HIH u18 tager guldet.