15.04.2019, 18:51 | Af: Herning-Ikast Håndbold | Foto: Herning-Ikast Håndbold

Stærkt ungdoms-setup fastholdes

Trænere og ledere for næste sæson er på plads.

HIH's u18-piger vandt søndag eftermiddag guld i u18-rækken.

 

 

Herning-Ikast Håndbold har stolte traditioner på ungdomssiden og er blandt Danmarks stærkeste udvikler af unge talenter inden for damehåndbold. Det beviste klubben senest i weekenden, hvor det midtjyske u18-hold tog guldet for femte sæson i træk.

 

Godt talentarbejde kræver kvalitet såvel som kontinuitet, og begge dele fastholder enhjørningerne ind i næste sæson.

 

På ungdomsholdene fortsætter både u16- og u18-teamet, der i næste sæson vil hedde henholdsvis u17 og u19. Det skyldes, at ligastrukturen ændres, men Herning-Ikast Håndbold bibeholder altså Henrik Steffensen og assistent Mathias Rasmussen i spidsen for det kommende u17-hold samt et kommende u19-team med Mark Jensen og assistent Ole Friis. Søren Bendix, der er fysisk træner, bliver tilknyttet begge hold for at give alle u17- og u19-pigerne i HIH optimale forhold på den fysiske træning. Hidtil har Søren Bendix blot været tilknyttet u16, hvor han har været et stort aktiv, og derfor er vi glade for, at han har takket ja til at øge sit engagement i klubben yderligere.

 

Mark Jensen fortsætter samtidig som tovholder for college-træningen. I denne sæson har Mark bidraget til en fantastisk sammenhæng mellem college og klub, til stor glæde for de unge piger. U17 fastholder det gode samarbejde med Sportstar College og ISI, og det tætte samspil for en optimal hverdag - når man som ungt talent skal balancere med skole og elitesport på samme tid - vil komme endnu mere i fokus fremover. Mathias Rasmussen tilknyttes ligeledes college-træningen sammen med nogle af u17-pigerne for at styrke denne træning - fortsat med Mark Jensen som tovholder - yderligere. Således kan vi fortsætte med at udvikle de dygtige, unge spillere, der kommer op igennem systemet.

 

Det er vigtigt for Herning-Ikast Håndbold at have en rød tråd fra liga til ungdomsniveau, og denne ønsker klubben blot at gøre endnu stærkere oven på en sæson, hvor mange u18-piger - Michala Møller, Emilie Steffensen, Louise Bak, Liv Poulsen, Cecilie Brandt, Olivia Simonsen og Maja Edling - har været med inde omkring ligaholdet.

 

- Det er fantastisk, at vi kan have et af Danmarks bedste ligahold og samtidig finde plads til så mange af vores unge spillere. Det vidner om, hvor stærkt et talentarbejde, vi har i klubben, og det ønsker vi blot at styrke yderligere. Blandt andet har vi besluttet, at det kommende u19-hold skal med ligatruppen til La Santa på træningslejr i opstarten, hvor de får mulighed for at suge en masse til sig, fortæller Søren “Jøns” Jensen, der er en del af styregruppen bag HIH Ungdom.

 

- I den kommende sæson vil der ligeledes blive mere samtræning mellem u17 og u19, så vi kan tilpasse niveau og udviklingsområder endnu bedre for den enkelte spiller. På denne måde vil de fire træneres kompetencer kunne udnyttes optimalt til alle spillere såvel på de to ungdomsmandskaber som de enkelte trænere imellem, lyder det videre.

 

Om bibeholdelsen af de to trænerteams siger han:

 

- Vi ønsker at bevare den samme stamme, dels fordi vi ønsker kontinuitet på holdene, og dels fordi trænerne har leveret et fantastisk stykke arbejde i indeværende sæson. Samtidig er både vi, pigerne og deres forældre er glade for dem, så vi glæder os til det fortsatte samarbejde, slutter Søren “Jøns” Jensen.