22.04.2018, 18:38 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: FCM Håndbold

Midtjysk guldfest: FCM U18 og U16 er danske mestre

FCM’s ungdomshold forsvarede mesterskabstitlerne og løb med guldet ved DM-finalerne i Gudme

Efter to overbevisende semifinalekampe fra FCM U18 og U16, havde de søndag muligheden for at genvinde det danske mesterskab, og den chance greb de. U18-pigerne slog Ajax 28-25, mens FCM U16 vandt en finalegyser med ét enkelt mål – 25-24 over Skanderborg.

FCM U16 – spænding til sidste sekund
Først var det U16-pigerne, som var på guldjagt mod Skanderborg. Hunulvene lukkede godt ned for modstandernes 3-2-1 forsvar og kom hurtigt foran med et par mål. Føringen bevarede de det meste af første halvleg… lige indtil midtjyderne rendte ind i dumme udvisninger fire minutter før pause. Det kostede tre mål, og så var FCM pludselig bagud ved halvleg 12-13.

FCM blev fuldtallige efter pausen, og i løbet af et halvt minut var midtjyderne igen foran. Derfra bølgede kampen frem og tilbage med hårdt forsvarsspil og udvisninger til begge hold. FCM skabte lidt mere momentum og gik fra 20-20 til 24-20 med ti minutter igen.

- På det tidspunkt tænkte jeg, at Skanderborg var ved at knække, og vi kunne køre den hele vejen, sagde FCM U16 cheftræner Anders Faber.

Men cheftræneren måtte gennem hele følelsesregisteret, før FCM-pigerne kørte den hjem. Skanderborg fandt nogle huller i FCM-forsvaret og svarede stærkt igen, og så var stillingen 24-23 med tre minutter tilbage af finalen. Det sidste minut var stillingen 25-24, og bolden var på midtjyske hænder. Skanderborg fik en udvisning for mandsopdækning, og det gav FCM et nyt angreb, som de skulle forsøge at køre færdigt i takt med, at sekunder tikkede ud. Otte sekunder før slutfløjt fik Skanderborg dog bolden, men FCM-pigerne holdte stand. De vandt 25-24 og kunne juble over en velfortjent DM-guldmedalje.

- Pigerne leverede en fantastisk indsats. Vi lykkedes særlig godt med vores defensiv. Derudover var der gode individuelle præstationer og langskud fra blandt andet Marianna Haugsted og Maxi Muehlner. Dette DM-slutspil er et tydeligt billede af bredden på holdet. Holdindsatsen har været ekstrem god gennem hele sæsonen, sagde cheftræner Anders Faber.

FCM U16 – Skanderborg U16: 25-24 (12-13)

Vindergear hos FCM U18
FCM U18 kom bedst fra start mod finalemodstanderen fra Ajax. Kort inde i første halvleg var hunulvene foran 6-1. Men i en finale dukker der som regel gode hold op, og dagens modstander var ingen undtagelse. Ajax svarede igen, særligt igennem et offensivt forsvar. FCM løb ind i en nervøs periode, men bevarede kontrollen og gik til pause foran 13-9.

- Vi lykkedes med det meste i begyndelsen af første halvleg. Pigerne fik lagt godt pres på og dækkede stjernegodt op. Ajax scorede kun ni mål inden pausen, hvor fire af dem var kontramål, vi smed i hænderne på dem, så endnu engang var defensiven vores styrke. Der, hvor vi kom lidt i problemer, var i angrebet. Vi sled for at finde mål, sagde cheftræner Ole Jensen.

I anden halvleg løb hunulvene mere i problemer med Ajax 3-2-1 forsvar, og efter 10-12 minutter var FCM pludselig bagud med ét mål. Men hunulvene fandt tilbage på sporet og kørte sejren hjem. Kampen endte 28-25, og guldet vakte selvfølgelig stor glæde i FCM-lejren og hos cheftræner Ole Jensen.

- Jeg har kun kæmpe ros til overs for pigerne. De leverede virkelig, da det gjaldt. Når man går fra at være foran med seks mål og pludselig er nede med ét, skal der noget ekstra til for at finde tilbage. Men det her hold viste igen det gear, som et vinderhold har. Stor respekt til modstanderne fra Ajax, de gjorde det godt og drillede os, men vi var det bedste hold i dag, sagde Ole Jensen.

FCM U18 – Ajax U18: 28-25 (13-9)

U14-pigerne fra Bording, som er blandt FCM Håndbolds samarbejdsklubber, vandt også DM-guld.