23.03.2021, 15:30 | Af: Herning-Ikast Håndbold | Foto: Herning-Ikast Håndbold

Mathilde Rømer bliver tredje keeper på ligaholdet

Den nuværende målvogter på Herning-Ikast Håndbolds U17-hold, bliver i den kommende sæson en del af ligatruppen

18-årige Mathilde Rømer, som i de seneste to sæsoner har vogtet målet på Herning-Ikast Håndbolds U17-hold, bliver i den kommende sæson tilknyttet ligaholdet som tredje keeper. Til næste sæson rykker Mathilde samtidig op og bliver en del af klubbens U19-hold.
Her skal hun fortsætte sin lovende udvikling, som har fulgt en opadgående kurve, i den tid hun har været tilknyttet HIH samt ISI og Sportstar College.
Mathilde har i denne sæson været førstekeeper på U17-holdet, og hun fik allerede U19-ligadebut som førsteårs U17-spiller. I denne sæson er det derudover blevet til ligadebut, da hun var med i grundspillets sidste kamp mod Skanderborg Håndbold. Også DHF har øje for det unge talent, og hun er en fast del af truppen omkring det danske U19-landshold.

Der er derfor også kun rosende ord fra trænerduoen på ligaholdet, Kasper Christensen og Anders Friis. ’Rømer er en utrolig seriøs målmand. Hun er stærkt dedikeret og udover at være et spændende målmandstalent, så er hun også et godt bidrag i vores dagligdag, hvor Rømer – trods en ung alder – tør stille krav til medspillere, omgivelser og ikke mindst sig selv. Personligt er jeg glad for, at Rømer i den kommende sæson bliver en fast del omkring ligatruppen,’ udtaler cheftræner Kasper Christensen. Og Anders Friis supplerer: ’ Hun er yderst dedikeret og god til at sætte sig realistiske mål. Vi tror, at hun har potentialet til at blive en ligamålmand. Derudover har hun nogle menneskelige kvaliteter, som vi er mange, der sætter pris på.’

Mathilde har fået sin håndboldopdragelse i TMS Ringsted, hvorefter det blev til et år i Ajax København. Herefter rejste Mathilde til Ikast, hvor hun gik et år på efterskole på ISI, sidste sommer startede hun på Sportstar College.