04.02.2021, 10:07 | Af: | Foto: Herning-Ikast Håndbold

Kendte ansigter i spidsen for HIH’s U17-piger

Leif Johnsen og Mark Iversen skal fra den kommende sæson stå i spidsen for klubbens U17-hold.

Når Herning-Ikast Håndbolds U17-hold fra den kommende sæson får nyt trænerteam, så bliver det ikke fremmede ansigter, som spillerne skal lære at kende. Trænerteamet kommer nemlig til at bestå af Leif Johnsen og Mark Iversen. Leif har været en del af håndboldmiljøet i Ikast igennem de sidste 20 år, og han er samtidig ansat på ISI, som efterskolelærer og ansvarlig for pigehåndboldlinjen. Mark har igennem de seneste par sæsoner været træner for klubbens U19-hold, som han har været med til at føre til flere gange DM-guld. 

 

Selvom det er en ny duo, som skal træne sammen, så kender de to hinanden godt. ’Vi glædes begge ved at træne den enkeltes kompetencer. Samtidig repræsenterer vi nogle forskellige ting, så vi kan bidrage med noget forskelligt til spillerne, og de kan bruge os forskelligt’ udtaler Leif. Mark supplerer: ’Det bliver interessant at arbejde sammen med Leif, jeg kender ham godt privat, og samtidig har han et godt kendskab til hele miljøet, og som har været i det i mange år.’

Og dette er et kendskab som Leif glæder sig til at bringe i spil. ’Jeg vil gerne hjælpe spillerne med at få tingene til at hænge sammen – være et bindeled for dem, som har forståelse for den komplekse hverdag, som pigerne render rundt i. Vi skal respektere, at de her piger er mere end seriøse idrætsudøvere, de har også en identitet ud over dette. Det er vigtigt, at de stadig har mulighed for at være unge mennesker.’

 

Fokus for det nye trænerteam bliver at forberede det nye unge kuld bedst muligt på at blive klar til U19 og på længere sigt seniortilværelsen. Leif og Mark ønsker derfor at have et stort fokus på at udvikle hver enkelt spiller, så spillerne selv får øjnene op for, hvilken type de selv er, hvordan de kan bidrage til holdet og blive bedst mulige. På denne måde håber de to at kunne skabe en bred palet af flyveklare spillere til U19-trænerne. ’Forhåbentlig kan vi bidrage positivt til talentudviklingen i dansk håndbold, og være med til at forme nogle spillere, som kan være med på U19 og senere på ligaholdet. Vi vil gerne prøve at gøre tingene på en anden måde, rumme forskellighederne, give ansvar, tryghed og tro på egne evner til spillerne’ fortæller Leif.

 

Med ansættelsen af de to nye U17-trænere vil man gerne fastholde det gode samarbejde, som er kendetegnet for miljøet i Ikast. Målet er fortsat, at man i samarbejdet med Håndbold Akademi Ikast, Ikast-Brande Gymnasium, handelsskolen i Ikast, Sportstar College med Karsten Werge og ISI, kan være med til at udvikle de unge spillere fra at være talenter og til at komme videre op i systemet i hvad der er et af de bedste setups i det danske håndboldmiljø.