24.02.2020, 16:24 | Af: HIH | Foto: Hamistolen Photography

HIHs U19-piger sikre på førstepladsen og DM-plads ovenpå to storsejre på fire dage

Med to sikre sejre over Viborg og Ikast Håndbold er HIHs U19-piger fortsat ubesejrede i U19-ligaen og samtidig sikre på plads til DM.

Torsdag blev Viborg HK kørt over, og søndag var det så Ikast Håndbold, som fik ørerne i HIH-maskinen.

Kampen mod Viborg var et direkte opgør mellem rækkens nummer et og to, og der var derfor på forhånd lagt op til en god og spændende håndboldkamp.
Spændingen udeblev dog fra kampen, som HIHs U19-piger dominerede fra start til slut. Viborg HK kunne følge med i de første fem minutter til stillingen 3-3. Herfra så HIH’erne sig ikke tilbage, Olivia Simonsen sørgede for tre hurtige HIH-scoringer, og så stod der 6-3.

Gennem hele sæsonen har nøglen til det spil HIHs U19-hold ønsker at spille været en utrolig stor disciplin i forsvaret, hvilket igen lykkedes i kampen mod Viborg HK. Spillerne løber en stærk og kontrolleret ankomstfase til angrebet, hvilket giver holdet rigtig mange mål. Og gennem hele første halvleg blev føringen stille og roligt udbygget, så udeholdet fra Ikast kunne gå til pause foran 9-19.

Anden halvleg blev en tro kopi af første, og der blev mulighed for at bruge holdets fulde bredde. Mathilde Rømer fra klubbens U17-hold fik 25 minutter i målet, og holdets faste målmand Louise Bak kunne slappe af på bænken med en redningsprocent på 52%. Rømer havde besluttet, at hun ville gøre Louise Bak kunsten efter, og hun leverede mange gode redninger.
I den anden ende blev anden fasen udført med stor disciplin, hvilket gav gode arbejdsbetingelser til Sidsel Rygaard Poulsen og Frida Svingholm. Begge spillere leverede en stor kamp med henholdsvis 7 og 8 mål.

Holdets træner, Mark Iversen, var tilfreds med holdets præstation gennem kampen: ”Vi fortsatte med at udbygge føringen gennem både første og anden halvleg, og med en smule mere effektivitet havde vi rundet de 40 mål. Men at vinde 38-21 i en topkamp vidner om stor kvalitet. Nogle gange kan anden halvleg godt blive lidt en flad fornemmelse, når man går til pause foran 9-19, men det var ikke tilfældet i dag.”
Holdets to trænere har fokus på at give spillerne stor frihed til at lege med tingene på banen og at lære spillerne at de skal turde fejle i forsøget på at lykkedes.
”Pigerne har det sjovt sammen. Den frihed, som vi giver pigerne, begynder vi at kunne se nu. De tør at gøre ting på banen, som vi ikke tidligere kunne forestille os at de ville prøve. Det er med til at gøre, at spillerne kan levere på et uhørt højt niveau, hvilket pigerne viste i kampen mod Viborg.” udtaler Mark Iversen.

Søndagens kamp mod lokalrivalerne fra Ikast var en noget anden størrelse. Her var det en kamp mellem rækkens top og bund der ventede.

Til kampen mod Ikast Håndbold sad Emilie Steffensen, Michala Møller og Cecilie Brandt over. Dette var dog ikke til at se på indledningen af kampen. Herning-Ikast Håndbold sad hurtigt på spillet, hvilket gjorde at Ikast hurtigt gik i 7 mod 6.
Kampens første 20 minutter gav en følelse af et HIH-hold i fuld kontrol, halvlegens sidste 10 minutter blev dog en lang bjergbestigning for HIH-holdet. Selvom det blev til store chancer og holdet viste god disciplin, så havde holdet store problemer med at udplacere Emma Ravnmose og Sara Mygh.

Holdene gik til pause med en føring til HIH på 16-12, og HIH’erne skulle derfor prøve at finde helt tilbage på sporet i kampens anden halvleg. Dette lykkedes dog ikke med det samme, da Ikast Håndbold lykkedes med at stå højt i banen i modstandernes ankomstspil, hvorfor 16-12 blev til 16-14.
Tættere kom Ikast-holdet dog ikke på, og 16-14 blev til 21-16 i en fase, hvor især Frida Svingholm var effektiv, på de fem straffekast, som HIH’erne fik tilkæmpet sig og en godt skydende Olivia Simonsen blev topscorer med syv mål.

Med en sejr på 27-19 er ligaens førsteplads sikret og dermed også DM-deltagelse den 25. og 26. april.