14.08.2018, 19:02 | Af: Louise Ø. Nielsen | Foto: Herning-Ikast Håndbold

HIH-talenter klar til 1/8-finalen ved VM sammen med resten af det danske U18-landshold

U18-landsholdet ender på en flot 2. plads i deres gruppe, efter de mandag måtte se sig slået af Ungarn i puljefinalen

Det danske U18-landshold, med de tre HIH talenter, Michala Møller, Louise Bak Jensen og Emilie Steffensen, har fået en fornem start på verdensmesterskaberne med 4 sejre ud af 5 mulige. Kun et stærkt ungarsk hold har kunne tage point fra de danske piger, som i de indledende gruppekampe har vundet over Kroatien, Sverige, Egypten og Chile.  

Selvom det har været en hård start på slutrunden for to af de unge HIH-spillere, så har de ikke desto mindre alle vist flotte takter. Således har både Louise Bak Jensen og Emilie Steffensen været sengeliggende i starten af turneringen, men har alligevel vist prøver på deres flotte spil.
Målmand Louise Bak Jensen stod 1. halvleg mod Chile, og har en samlet redningsprocent på 35% for turneringen indtil videre. Michala Møller og Emilie Steffensen har begge vist sig usvigeligt sikre på henholdsvis gennembrud og straffekast, hvor de hver især har scoret 7 og 6 mål på ligeså mange forsøg.

Værterne venter i 1/8-finalen

Det bliver de polske værter, som det danske U18-landshold skal op imod onsdag. Og ifølge landstræneren kan det blive en speciel oplevelse at skulle møde Polen på deres egen hjemmebane:

- Der venter også – uanset om det er Polen eller Østrig – et hold med stor fysisk og en masse skudkraft. Vi skal ud og løbe dem. Vi er blevet 2’er i vores gruppe, hvor de er blevet 3’er, hvilket gerne skulle give os en lille fordel. Polen kunne dog blive en speciel modstander på deres egen hjemmebane, forklarer Flemming Dam Larsen til DHF.dk (red. Danmarks modstander var ikke afgjort, da DHF snakkede med landstræneren)

Danmark spiller 1/8-finale mod Polen i morgen onsdag kl. 18.30. Du kan følge kampen via livestream her