12.12.2018, 00:40 | Af: Jan Skjødt Østergaard Pedersen | Foto: Herning-Ikast Håndbold

HIH’s U18-hold sikrede sig ligaplads

HIH’s U18-talenter sikrede sig i aftes en plads i ligaen efter jul

Herning-Ikast Håndbolds U18-hold kunne i aftes booke en plads i ligaen efter jul, da de besejrede EH Aalborg i en play off-kamp.

På neutral bane i Bjerringbro Idrætspark vandt Mark Jensens tropper med komfortable 34-26 over det nordjyske mandskab og dermed er de midtjyske piger blandt de seks bedste hold i Jylland.

-Opgøret var en kamp, hvor vi havde alt at tabe, og dette kunne ses i kampens begyndelse. Vi havde ikke problemer med at score, men vi fandt aldrig den rigtige højde og timing i vores tacklinger. Dette betød, at vi var bagud 6-8 efter 10 minutter, men dette fik vi ændret på og kunne gå til pause med en føring på 19-15. Efter pausen var vi i kontrol og vi udbyggede stille og roligt. Vi gik fra 19-15 (30 min.) til 28-22 (50 min.) til slutresultatet 34-26, siger U18-træneren Mark Jensen.

U18-træneren sætter ord på første halvsæson

-Inden vi skulle spille vores oprykningskamp, har vi kunne se tilbage på en halvsæson, hvor vi fra kamp til kamp har lagt lag på vores spil. Efter knebne nederlag til Silkeborg-Voel, Horsens HK og senest Aarhus United, havde vi fire finaler, hvis vi skulle gøre os nogle forhåbninger om at kvalificere os direkte til en plads i ligaen efter jul.

-I vores sidste fire kampe skulle vi spille mod Silkeborg-Voel, Horsens HK, Team Esbjerg og Aarhus United og her lykkedes det os med kniven for struben at vinde alle fire kampe. Desværre spillede Silkeborg-Voel og Horsens HK 25-25 i den sidste kamp. Hvilket betød, at Horsens HK blev 1´er med 15 point, Silkeborg-Voel 2´er med 15 point og Herning-Ikast Håndbold 3´er med 14 point.
Trods en 3. plads i puljen, har vi set pigerne være igennem en stor forvandling hvilket blev toppet i vores udekamp mod Horsens HK. En kamp vi vandt med hele 27-12. Disse kampe har man ikke mange af i en sæson, så den blev nydt lidt ekstra, beretter Mark Jensen.

En stærk liga venter

-Nu hedder det så liga efter jul og her skal vi møde Horsens HK, Silkeborg-Voel, Aarhus United, Skanderborg Håndbold og Randers HK. En stærk liga, hvor vi skal spille op til vores bedste for at gøre os nogle forhåbninger om at spille med i toppen. Men vi er fortrøstningsfulde. Vi har oplevet pigerne i modgang og set hvordan de har tacklet at være under pres. Vi glæder os samtidig over, at vi også efter jul skal møde Horsens HK, Silkeborg-Voel og Aarhus United, som vi var i pulje med i første halvsæson. Det vidner om en stærk pulje vi har spillet i!

-Vi har 10 finaler og i ren Wozniacki-stil, så vil vi tage en kamp ad gangen og så må vi se hvad det resulterer i!, slutter U18-træneren Mark Jensen.