05.02.2019, 18:14 | Af: Mark Jensen | Foto: Herning-Ikast Håndbold

Hård fight gav to point

Hjemme i IBF Arena besejrede HIH u18 mandag aften Skanderborg i en direkte duel om førstepladsen.

Olivia Simonsen blev topscorer med ni mål.

 

 

Meget var altså på spil, hvilket muligvis var årsagen til opgørets målfattige indledning.

 

Begge hold havde problemer med at få bolden i mål de første fem minutter. Derefter fik HIH bedre fat og kom på 7-5, inden Skanderborg tog deres første timeout efter et kvarter. Hjemmeholdet udbyggede føringen til 10-7, men gæsterne fik momentum, og i løbet af få minutter faldt udligningen til 10-10. De to hold fulgtes ad frem til halvtid, hvor værterne fik udlignet til 14-14 få sekunder før pausefløjtet lød.

 

Anden halvleg fortsatte, som første halvleg var endt. Igennem resten af et uhyre tæt opgør førte ingen af mandskaberne på noget tidspunkt med mere end ét mål. Skanderborg havde succes med at genere HIH-skytterne med klogt og varieret forsvarsspil, men Olivia Simonsen endte alligevel med en måltotal på ni, foruden at spille en god kamp i forsvaret.

 

Udeholdet havde en stor matchbold efter 56 minutter, hvor Herning-Ikast var i undertal og nede med én på tavlen, men i stedet for en tomålsføring til Skanderborg fik HIH’erne fremtvunget en teknisk fejl og kunne kort efter udligne i den anden ende.

 

Herfra var det marginaler, der afgjorde kampen til værternes fordel. Et indspil til Sidsel Poulsen med halvandet minut tilbage samt en redning i den anden ende var nok til, at ordinær tid endte 25-24 i midtjysk favør. Opgøret var dog ikke helt ovre endnu; på et direkte frikast efter tid scorede Michala Møller til 26-24, hvilket dermed blev kampens resultat.

 

Målscorere for HIH:

Olivia Simonsen 9, Michala Møller 6, Sidsel Poulsen 6, Maja Edling 1, Liv Poulsen 1, Mathilde Boesen 1, Maja Østergaard 1, Line Kolster 1

 

Stillinger undervejs:
4-3, 10-7, 14-14 (pause), 16-17, 22-21, 26-24 (slut)