19.11.2019, 11:34 | Af: Herning-Ikast Håndbold | Foto: Hamistolen

Håndboldlektion til U19-ligaens bundprop

Det blev endnu en gang til en storsejr for HIH’s U19-piger, som i weekenden mødte Team Esbjerg

I weekenden stod Herning-Ikast Håndbolds U19-piger overfor en på papiret overkommelig opgave, da turen gik til Esbjerg, hvor ligaens bundprop ventede. En kamp, hvor der på Esbjergs holdkort var hele 9 U17-spillere.

HIH’s U19-piger lagde godt fra land, da de i første angreb åbnede kampen med et vip fra Liv Poulsen til Mathilde Boesen, og herfra var linjen lagt. Der var tydelig niveauforskel på de to hold kampen igennem. Team Esbjerg kæmpede med det, de havde, og de få gange hvor HIH’erne sløsede i forsvaret fik Esbjerg scoret.

Efter kampens første kvarter var stillingen 10-4, og denne blev stille og roligt udbygget gennem første halvleg. Pigerne holdt koncentrationen og spillede disciplineret halvlegen igennem, og de kunne derfor gå til pause med en føring på 18-9.
Kampens anden halvleg startede, som første halvleg sluttede. De unge HIH’ere var i kontrol og fortsatte den meget koncentrerede indsats. 18-9 blev til 29-11 med et kvarter tilbage af kampen.

Flere gange gennem kampen lykkedes U19-pigerne med de små aftaler, hvilket blev belønnet med tre vip og et par indspil fra fløje til stregen. Louise Bak og Mathilde Rømer, som vi havde lånt fra U17-holdet, leverede endnu en gang en flot præstation i målet med høje redningsprocenter.

Cheftræner for U19-holdet, Mark Jensen, udtaler om kampen, og det fokus holdet har i øjeblikket: ”I den proces, vi er i, har pigerne fokus på at være effektive i bestemte faser af kampen. Overtal, undertal og straffekast samt i første og anden fase af angrebsspillet. Her leverede pigerne rigtig flot i kampen.”

Mark Jensen fortsætter: ”Om det var de fysiske forhold, der var grunden til, at der blev begået 12 straffekast i kampen, skal jeg være usagt. Men Frida Svindholm eksekverede på fornemmeste vis på vores seks straffekast, og omsatte disse til mål. Vores overtal blev vundet, og der blev som minimum spillet til nul i undertal.
Vi lykkedes for tiden rigtigt godt med det, vi arbejder med i træningen. Samspillet bliver bedre og bedre for hver kamp, vi spiller."

 

Næste kamp for U19-pigerne er mod EH Aalborg på udebane i Gughallen onsdag den 27. november kl. 20.15.

8-3, 11-6, 18-9 (pause), 26-11, 32-11, 35-13

Målscorere: Frida Svingholm 10, Mathilde Boesen 7, Liv Poulsen 6, Maja Edling 5, Emilie Steffensen 3, Olivia Simonsen 2, Maja Østergaard 1, Emma Petersen 1.

Redningsprocenter: Louise Bak 71% - Mathilde Rømer 50%