04.02.2020, 13:00 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen

Fremtidens ungdoms-setup på plads

I Herning-Ikast Håndbold vil vi fortsat være Danmarks bedste udvikler af håndboldtalenter på pigesiden. Læs om trænerteams, aftaler og tiltag for den kommende sæson.

 

2020 er stadig et ungt år, men allerede nu har Herning-Ikast Håndbold setup’et og aftalerne på plads for næste sæson. Grundet ønske om kontinuitet fra både vi i HIH samt vores unge spillere og deres forældre bibeholdes den nuværende stamme, som vi er meget glade for.

U19-holdet fortsætter med Mark Iversen og Ole Friis i spidsen; et stærkt makkerpar, der med årgangene 2000 og 2001 har leveret fantastiske resultater på banen (DM-guld), men som også har flyttet pigerne uden for banen. Derfor var der ingen tvivl om, at vi gerne ville fastholde Mark og Ole som fremtidens trænerduo for HIH u19. Mark Iversen bliver samtidig talentansvarlig i Herning-Ikast Håndbold; han bliver den gennemgående person i vores talentmiljø og får dermed også en rolle omkring u17. Vi er glade for, at Mark har sagt ja til at få en endnu større rolle i vores klub, da han gennem hele sin HIH-tid har vist, at han er en yderst kvalificeret træner.

Hos u17 kommer trænerteamet til at bestå af Henrik Steffensen og Michael Madsen. Henrik har været med i gamet i mange år og er et velkendt ansigt i håndboldmiljøet i Ikast, mens Michael er et stort trænertalent, der blandt andet har vist sit værd i Herning, hvor han har trænet u14-drenge i sidste sæson og i denne sæson træner u15-piger. Michael har bevist, at han formår at udvikle den enkelte spiller samtidig med, at han skaber resultater. Vi glæder os til at have dette makkerpar i spidsen for holdet i den kommende sæson.

Begge ungdomshold vil fortsat have fornøjelsen af Søren Bendix’ kyndige vejledning i styrkelokalet. Som fysisk træner har Søren skabt enorm værdi for den enkelte spiller gennem mange timers målrettet arbejde, og vi er glade for, at han også vil være tilknyttet både u17 og u19 i fremtiden.

U19-træner Mark Iversen fortsætter som tovholder for vores college-træning, og således fastholdes her det høje niveau, der er opnået. Samtidig vil vores kommende u17-assistent, Michael Madsen, blive tilknyttet, så vi kan tilbyde den enkelte unge spiller en endnu højere kvalitet i morgentræningen.

I Herning-Ikast Håndbold udklækker vi nogle af landets bedste talenter, og det er ikke tilfældigt. Vi arbejder altid på at have en gennemgående, rød tråd fra ligadamerne over u19 og videre ned til u17, og denne vil vi nu fremme yderligere ved, at Anders Friis - ligaholdets assistenttræner og ansvarlig for pigehåndboldlinjen på ISI - får en rolle i træningen hos både u17 og u19. Dermed bliver han bindeled mellem ungdomsholdene og ligaholdet, lige som han allerede er bindeled til ISI, og vi forventer, at dette vil skabe endnu større kvalitet i vores udviklingsarbejde med den enkelte ungdomsspiller.

Slutteligt fortsætter både u17 og u19 det gode samarbejde med Ikast Håndbold, Ikast-Brande Gymnasium, handelsskolen i Ikast, Sportstar College med Karsten Werge i spidsen samt med ISI, således at vi i Herning-Ikast Håndbold også fremover kan være med til at udvikle de unge spillere fra at være talenter og til at komme videre op i systemet. Vi er glade og stolte over at være en del af et stærkt og ambitiøst miljø, hvor vi alle stræber efter ikke blot at bibeholde men sågar at forbedre dét, der allerede er Danmarks bedste håndboldmiljø på pigesiden.