05.10.2016, 08:50 | Af: Michael Andersen | Foto: FCM Håndbold

FCM U18 løb Viborg over

FC Midtjylland U18 vinder stensikkert ude mod Viborg HK 34 – 21

FCM U18 har igen fundet harpiksen frem og taget håndboldskoene på. I weekenden tog de hul på 1. division, og den nye cheftræner Allan Kjær stod for første gang i spidsen, og han var spændt på at se sin nye trup i kamp.

- Det er et ufattelig spændende hold, hvor man kan sige, at der er to på hver position, hvis ikke mere nogle steder, som kan byde ind og spille på førsteholdet i alle mulige andre klubber. Det er en ekstrem bred trup, og det er en meget homogen trup. Nu hvor vi har været igennem spillersamtaler også, så er det en trup som fungerer socialt også. Alle kan med alle, det er en trup som vil hinanden. Det er klart, at det er en konkurrencesport, hvor man kæmper mod andre, hvor der er mange om buddet, men dette ser jeg også kun positivt for holdet, siger cheftræner Allan Kjær.

Viborg stod på programmet for FCM U18 i den første kamp i 1. division, hvor de unge hunulve lige skulle spille sig ind i kampen, men derefter så de sig ikke tilbage. Pigerne vandt kampen i sikker stil 34 – 21.

- Jeg vil sige, at vi får en meget nervøs start, hvor vi lige skal have banket rusten af. I forhold til at det gælder to point, så er der lidt mere at spille om end i de træningskampe vi har haft.
De første 10-15 minutter gik med at få banket rusten af, hvor vi kom bagud 4-6, og derfra sætter vi os egentlig på kampen, synes jeg. De få spillere de har, som kan gøre noget, dem stikker vi hurtigt, og deres spil bliver hurtig aflæst, samtidig med jeg har nogle skarpe spillere. I det perspektiv, at kampene varer 2 x 30 minutter, så tror jeg, at vi kommer til at hente meget, siger en tilfreds Allan Kjær efter kampen.

FCM U18 hører med til toppen af dansk ungdomshåndbold, og det er også målet for denne sæson at spille med blandt de bedste. Men cheftræneren bevarer stadig roen og tager én kamp af gangen.

- Nu er jeg jo ny ift. U18 damer, men når jeg hører fra andre, så høre man, at 1. division er en form for træningsturnering der skal gøre os klar til efter jul. Jeg var selv lidt nervøs op til denne Viborg kamp, nu hvor der var to point på spil, ift. Hvor vi stod henne. Men at vinde med 13, og at Viborg skulle være det 3. største hold i den gruppe vi er kommet i, siger ikke så lidt. Så ja, det burde nok være et step på vejen siger de, men lad os se, når vi kommer et par kampe hen. Det er vigtigt, at vi holder begge ben på jorden stadigvæk, slutter Allan Kjær.