02.01.2017, 22:10 | Af: Michael Andersen | Foto: FCM Håndbold

FCM U16 vinder af Norden CUP 2016

FCM U16 deltog i Norden CUP i Göteborg i juleferien.

Der var ikke meget juleferie til FCM U16 der deltog ved det uofficielle Mesterskab for klubhold, som bliver afholdt i Göteborg. En turnering som har deltagelse af mange af de bedste hold i Norden, og hvor der bliver spillet med internationale regler.

 

FCM U16 ankom til Sverige og var ankommet i hallen kl. 18:00, og skulle allerede spille sin første kamp ved turneringen samme dag kl. 20:00, mod det Svenske hold Sorunda.

 

Kampen startede meget tæt, og de yngste hunulve skulle lige have spillet den lange tur ud af kroppen, men de midtjyske piger fik spillet sig bedre ind i kampen, og så også længe ud til at vinde kampen. Med 3 minutter tilbage af kampen var FCM U16 foran med tre mål, men Sorunda fik kæmpet sig tilbage, og kampen sluttede uafgjort 20 – 20.

 

I puljens anden og tredje runde var det tydeligt og se at den lange rejsedag var væk og pigerne havde fået noget søvn. I anden kamp mødte de Haslum IL fra Norge, som blev besejret sikkert 29 – 13. I tredje runde mødt pigerne Hellton fra Sverige, der var en overkommelig modstander, og de midtjyske hunulve vandt 24 – 12.

 

FCM U16 sluttede som toer i puljen og skulle møde Skanderborg i kvartfinalen.

 

- Vi kommer sikkert igennem pulje spillet og bliver kun toer fordi Sorunda var et mål bedre indbyrdes, men alle var kommet i spil og havde fået spillet sig ind i turneringen, siger cheftræner Ole Jensen.

 

Der var lagt op til den helt store håndboldkamp, et dansker brag mellem to gode hold. Første del af kampen var der også meget nervøsitet at spore ved de to hold. FCM U16 fik spillet sig ind i kampen og med en stærk spillende Emilie Steffensen, trak de fra Skanderborg. Skanderborg gik op i en mandsopdækning på Emilie Steffensen, men det gav mere plads til de andre og FCM U16 fik momentom, og vandt 24 – 21.

 

- Skanderborg var et rigtig godt hold, og de var godt indstillet på os. De prøvede rigtig mange ting af på os, for at få os ud af kurs, men vi får justeret forsvaret, og begynder så småt og får trukket fra dem. Vi viser vi er gode i spillet mand mod mand, hvor vi får lavet rigtig mange mål mod dem. Så selvom de laver en mandsopdækning, så var det ikke nok da alle de andre også spillede godt, siger cheftræner Ole Jensen.

 

I semifinalen stod de unge hunulve over for Nærbø IL fra Norge. Det skulle vise sig at være en ret overkommelig modstander for hunulvene, der med ikke ret besvær besejrede dem 27 – 19. FCM U16 var nu klar til finalen hvor Sorunda ventede, som man mødt i den første kamp.

 

Finale stod for døren, og det var noget helt særligt for pigerne at skulle spille finalen. Der var rigtig mange mennesker i hallen og med de to nationalsang inden start var der lagt op til det helt store.

 

To hold der spillede lige op med hinanden i starten af kampen, til stillingen 5 – 5. Der fra fik de yngste hunulve spillede sig på 9 – 6 via flot angrebsspil, og kunne gå til pause foran 15 – 9. FCM U16 spillede sig sikkert igennem anden halvleg, og føringen kom aldrig i fare, og med en slutstilling på 26 – 19 vandt FCM U16 fortjent det uofficielle Nordiske Mesterskab for klubhold.

 

- Vi får vist hele vejen igennem turneringen at holdet består af en stor bredde. Hvor rigtig mange får budt ind med deres kvaliteter. En rigtig god tur for holdet, vi spillede bedre og bedre, som turneringen skred frem. En turnering der har givet os en masse gode håndboldoplevelser, men også en masse på det sociale. Det er nogle gode piger, der fungere godt sammen og det ses også på håndboldbanen, slutter cheftræner Ole Jensen.