05.10.2016, 08:40 | Af: Michael Andersen | Foto: FCM Håndbold

FCM U16 åbnede præmieren med storsejr

Sprudlende FCM offensiv i overbevisende sejr.

Små to måneders ventetid er ovre for FCM U16, der i weekenden åbnede 1. divison ude mod Viborg HK med en storsejr på 18 – 36. Ny sæson byder også på et nyt kuld unge hunulve, hvor mange nye spillere har imponeret cheftræner Ole Jensen.

- Jeg vil beskrive holdet som et yderst interessant hold med mange meget dygtige spillere. Et hold som er stærk på alle positioner og endvidere et meget skudstærkt hold. Det er ikke helt normalt med så meget skudkraft på et pigehold, siger cheftræner Ole Jensen om sit mandskab.

FCM U16 tyvstartede sæsonen med at deltage i træningsturneringen HEI, som blev vundet af de midtjyske hunulve i en tæt finale mod HEI/VRI 16-15.

- Opstarten har været meget god og vi startede for alvor omkring 12. august, og har siden trænet hårdt og vundet det klassiske opvarmningsstævne i HEI i Århus. 

En opstart som jeg har været tilfreds med, og vi har tilmed super sparring og samarbejde med vores U18 hold, fortæller Ole Jensen.

En fælles holdindsats udløste storsejr, og sæsonens to første point kom i hus. Der var stor glæde at spore hos pigerne, der endelig skulle trække kamptrøjen over hovedet, og det var også til at se i kampens indledning, at pigerne kom til Viborg med stor energi.

- Det er svært at være andet end tilfreds. Én ting er at vinde, en anden ting er måden at gøre det på. Vi er stadig tidligt på året, men denne gang har vi også fået en bedre start. Vi har haft en rigtig god opstart, sammen med at vi har mange rigtig dygtige spillere – faktisk på alle positioner, siger en glad Ole jensen efter kampen og fortsætter.

- Så rammer vi også en dag, hvor vi har en ekstrem lyst til at spille, og hvor vi har gået og ventet længe på denne første kamp. Selvom vi skifter ud, så har vi en bredde der gør, at vi kan holde niveauet, hvorimod at det gjorde ondt på dem, når de skulle skifte ud.

Et stærkt spillende FCM-angreb gjorde ondt på hjemmeholdet, der ikke kunne dæmme op for pigerne fra Midtjylland. Viborg prøvede flere forskellige forsvarsformationer af, men hunulvene fandt altid en løsning.

- Det er tilfredsstillende! Det er kendetegnet, at vi er et godt hold. Det er ikke bare sådan, at vi løber 20 kontramål, vi får spillet os til dem, og de får dækket meget offensivt på os, hvilket de tror de kan drille os ved, men det får vi løst rigtig godt. Det betyder også bare, at vi har en rigtig bevægelig stregspiller, og hun får vel scoret et sted mellem 10-15 mål. De er rigtig bange for vores bagspillere, og så er vores stregspiller rigtig dygtig til at rykke, og det gjorde, at der kom ekstrem mange gode indspil, hvilket gav en masse mål derindefra, siger en tilfreds cheftræner.

Adspurgt om Ole Jensen var overrasket over det høje niveau og høje tempo, som FCM har vist allerede nu, formår han at holde benene på jorden.

- Nej, jeg er ikke overrasket, men det er da dejligt at ramme niveauet så tidligt. Vi har haft stor fokus på vores forsvarsspil, og at vi kun lukker 7 mål ind mens ”kampen er i spil” i første halvleg, det er jeg rigtig fint tilfreds med, når det nu er det, som vi har brugt tid på. Angrebsspillet begynder vi stille og roligt at bygge op også, men takket være de dygtige og gode spillere vi har, så skal de nok sørge for at score mål.

Men lad os se, når vi har spillet lidt flere kampe, da det er svært at sige efter en kamp, hvordan vores niveau egentlig er, slutter cheftræner Ole Jensen.