21.02.2018, 11:38 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: FCM Håndbold

FCM Håndbold implementerer to potentielle ligaspillere i seniortruppen

Emilie Steffensen og Michala Møller er to talenter fra FCM’s U18-hold. De skal nu stille og roligt integreres i ligatruppen.

De er bare 16 og 18 år, men deres evner på en håndboldbane er ikke til at tage fejl af. Venstrebacken Emilie Steffensen og playmaker Michala Møller er begge kendte ansigter på ungdomslandsholdene. Nu skal de integreres i FCM Håndbolds ligatrup, mens de fortsætter med at tørne ud for U18-holdet. Konkret betyder det, at de træner sammen med ligatruppen et par gange i ugen for på længere sigt at kunne gøre sig gældende i kamp.

Emilie Steffensen er et lokalt talent, der tidligere har spillet for Ikast FS. Sidste sæson var hendes første af slagsen i FCM-trøjen, hvor hun var med til at sikre FCM U16 DM-guld. I dag er den 16-årige venstreback en fast bestanddel på FCM’s U18-hold. Trods hendes unge alder er Emilie Steffensen klar til at prøve kræfter på seniorniveau. Det vurderer cheftræner Kristian Kristensen.

- Emilie er en unik spiller. Hun har et gåpåmod af en anden verden og træner godt. Offensivt er hun meget dygtig. Hun har et drive, som vi sjældent har set. Emilies udviklingsområde ligger i forsvaret. Hun skal blive ved med at bygge på fysisk, så hun kan modstå det tryk, der kommer, siger Kristian Kristensen.

Til højre for Emilie Steffensen står Michala Møller, når de to tørner ud på håndboldbanen. Michala Møller er lige fyldt 18 år og er playmaker. Til dagligt går hun på Sportsstar College, hvor hun har mulighed for at kombinere håndbolddrømmen med en gymnasial uddannelse. FCM’s cheftræner ser spændende aspekter i den 18-årige playmaker.

- Michala er en ’gæv’ nordjyde. Hun har en spændende spilprofil, og det gælder både adfærd og indstilling. Hun er utrolig dygtig og vedholdende. Teknisk spiller hun på et højt niveau, og det er godt understøttet af en god fysik og et godt skud. Michalas udviklingsområde ligger også i det fysiske. Det gælder målrettet fysisk træning, så hun kan vende sig til det høje niveau og langsomt blive integreret i defensiven, siger Kristian Kristensen.