19.04.2018, 13:45 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: FCM Håndbold

DM-slutspil: FCM U16 og U18 er klar til at kæmpe for guldet

FCM U16 og U18 skal forsøge at gentage sidste års guldfest ved det kommende slutspilsstævne

Arkivfoto: FCM's U16-piger efter finalesejren mod Skanderborg sidste år

Igen, igen er FCM Ungdom repræsenteret i DM-slutspillet. Faktisk har FCM U18 været med lige så længe, som FCM Håndbold Ungdom har eksisteret, og FCM U16 har været en fast bestanddel de seneste 4-5 sæsoner. Sidste år toppede begge hold og tog guld. I år har de mulighed for at gentage successen, når der skal kæmpes om medaljer i weekenden i Gudme.

U18 i en god stime
FCM U18 har haft en god optakt til slutspillet. Siden hjemkomsten fra et vellykket skole VM i Dubai, har holdet vundet de fem turneringskampe, som sikrede dem en plads i den sjove ende af tabellen. Cheftræner Ole Jensen vurderer, at pigerne står stærkt som hold forud for weekendens kampe.

- Vi er i en rigtig god periode. Pigerne træner godt, vi har ingen skader, og så træner vi under fantastiske forhold. Vi har det privilegie at blive matchet på europæisk niveau, når vi en til to gange i ugen træner med ligaholdet. Forholdene bliver ikke meget bedre. Nu drejer det sig om, at få holdet til at toppe, når det for alvor gælder. Vi har drømmen og troen på, at vi som team går hele vejen. Jeg kan hvert fald skrive under på, at pigerne glæder sig rigtig meget og vil gøre alt, hvad de overhovedet kan, siger Ole Jensen.

U18-pigerne møder FIF i semifinalen. Ifølge cheftræneren er det en ganske spændende modstander.

- Det er altid interessant at spille mod FIF med deres 3-2-1 forsvar. Det er sjældent, vi står over for det. Det er spændende, om vi formår at løse så offensivt et forsvar, men vi tør hvert fald godt at tage kampen op. Vi glæder os, siger Ole Jensen.

U16 med guldambitioner
Også på U16-holdet er der optimisme at spore forud for weekenden. FCM U16 sluttede på førstepladsen i ligaen efter en sejr på 26-17 over SINE. Det har i det hele taget været en stabil sæson for FCM’s U16-piger, som kun har budt på to nederlag på tværs af stævner, pokalkampe, 1. divisions- og ligakampe.

- Vi forventer en god weekend med masser af gode oplevelser. Forhåbentlig vinder vi en guldmedalje. Det vil vi hvert fald gå benhårdt efter, siger cheftræner for FCM U16 Anders Faber.

I semifinalen skal U16-pigerne krydse klinger med GOG. Holdet har mødt fynboerne to gange tidligere i sæsonen i forbindelse med HEI Elite Cup, hvor det blev til uafgjort i første kamp og FCM-sejr i anden kamp.

- Vi møder et hold med god fysik og et stærkt 6-0 forsvar. Derfor handler det om sikkerhed og ro i vores angrebsspil. Samtidig skal vi forsøge at lykkes med vores 3-2-1 forsvar og få afkast på kontradelen.

Om det lykkedes de to FCM-hold at tage guld endnu engang, får vi svar på i weekenden. Programmet for DM-slutspillet ser sådan ud:

Lørdag:
15.00 FCM - GOG (U16)
17.00 FCM - FIF (U18)

Søndag:
9.30 Bronzekamp (U16)
11.00 Bronzekamp (U18)
13.00 Finale (U16)
15.00 Finale (U18)