26.03.2021, 13:11 | Af: Herning-Ikast Håndbold | Foto: Herning-Ikast Håndbold

’Jeg ser frem til, at vi må komme i gang igen og få harpiks på hænderne’

Palle Hansen bliver fra den kommende sæson ny cheftræner for Herning-Ikast Håndbolds U19-piger

Det bliver et velkendt ansigt som fra næste sæson skal stå i spidsen for klubbens U19-hold, når Palle Hansen, som har sin daglige gang på Sportstar College, overtager trænersædet.
Palle kommer fra drengesiden, hvor han er træner for U19 i Ikast Håndbold, og det bliver dermed en ny verden at skulle stå i spidsen for pigerne. ’Damehåndboldmiljøet i Ikast og HIH er helt unikt, når det kommer til udviklingen af unge talenter. Talentmassen er rigtig stor, og jeg glæder mig til at dykke ned i den,’ udtaler Palle Hansen, som fremhæver byens unikke miljø med ISI, Sportstar College og Herning-Ikast Håndbold og det nyopstartede Håndbold Akademi Ikast, som giver mulighed for at følge spillerne endnu tættere.
’Størstedelen af pigerne er bosat på college, og jeg får derfor mulighed for at kunne følge dem igennem hele dagen, og samtidig kommer spillerne også til at se mig mere end normalt. Der bliver derfor mulighed for at have masser af fokus på udvikling og at se på det brede billede, hvor træningen kan planlægges endnu mere for den enkelte. Jeg får mulighed for at nørde håndbold sammen med spillerne og have endnu mere fokus på deres individuelle udvikling’ fortsætter Palle.

Palle har selv været hele vejen op igennem miljøet på Oure, og er selv tidligere professionel spiller, hvor han har slået sine folder i Bundesligaen, den svenske eliteserie og den danske liga. Dog sagde kroppen på et tidspunkt stop, og Palle valgte derfor at gå trænervejen. ’Jeg har haft mange forskellige roller på holdet i min aktive rolle, og jeg har mange erfaringer med forskellige trænere, hvor jeg håber, at jeg kan tage nogle af de gode ting fra disse med mig ind i min trænergerning’ fortæller Palle.

Og Palle glæder sig til at komme i gang. I første omgang kommer fokus til at være på at få dem gjort klar til at håndbolden for alvor starter op igen, når de indendørs idrætsfaciliteter igen må åbne. Selvom spiller har holdt sig i gang under nedlukningen, så skal muskulaturen igen vænnes til håndbold.
En udfordring som Palle glæder sig til: ’Først og fremmest ser jeg bare frem til, at vi må komme i gang igen og få harpiks på hænderne. Det bliver en spændende udfordring, og der venter ekstremt meget arbejde både for spillerne og for mig. Det kommer til at handle om, at få bygget på stille og roligt, så vi ikke render ind i overbelastningsskader. Men forhåbentlig er det ikke så slemt som frygtet.’

Det bliver et mere eller mindre nyt hold der skal spilles sammen, når holdet igen kan træne sammen. Der er unge spillere, som kommer op og som skal vænne sig til niveauet på U19, hvor fysikken er større og samtidig skal mange af spillerne også vænne sig til nye roller.
Palle ser dog på holdet og den kommende sæson med stor optimisme. ’I mine samtaler med pigerne er jeg kun blevet bekræftet i deres seriøsitet og at de glæder sig helt enormt til at komme i gang igen,’ slutter Palle Hansen.