22.08.2018, 21:30 | Af: Jakob Engelst Nørgaard | Foto: Rasmus Thomsen

Vigtig sejr i sæsonindledning

Herning-Ikast Håndbold er videre til kvarfinalen i Santander Cup efter sejr over Ajax København

Det blev til en sejr på tre mål i kampen mellem Herning-Ikast Håndbold og Ajax København i ottendedelsfinalen af Santander Cup. 

Herning Ikast-Håndbold spillede sig tættere på Final4-stævnet med sejren på 20-17 og står nu i kvartfinalen.

- Vi er glade for sejren og for at være tættere på Final4, siger cheftræner Kristian Kristensen.

Enhjørningerne fra Herning-Ikast kom godt fra start og trak fra i kampens indledning, men Ajax København kæmpede sig tilbage og var kun bagud med et mål til pausen, hvor stillingen var 8-9.

- Vi spillede fint i starten, men så blev det en lidt rodet affære, hvor vi ikke helt ender med det udtryk, som vi gerne vil, siger Kristian Kristensen.

Også i anden halvleg var de to hold tætte, og det var først i de sidste 10 minutter, at Herning-Ikast trak fra. Sejren kom ikke i fare, og Herning-Ikast Håndbold fra vandt 20-17.

- Det var en uskøn kamp, som var meget defensiv fra begge sider. Vi ser i glimt noget af det spil, som jeg gerne vil se mere af. Så vi skal tilbage på træningsbanen og finpudse det sidste, inden ligaen begynder, siger Kristian Kristensen.

To af Herning-Ikast Håndbolds profiler Louise Burgaard og Trine Troelsen var ikke i spil i kampen mod Ajax København.

Dermed er sæsonens første turneringskamp overstået, og cheftræner Kristian Kristensen ser tilbage på en kamp hvor han tager positive momenter med videre.

- Som jeg varslede, er det aldrig nemt at komme herover til Ajax København, men vi er tilfredse med resultatet i en vigtig kamp og en svær premiere. Og så er det glædeligt, at vi kun er én kamp fra Final4, siger cheftræneren.

Mål for Herning-Ikast Håndbold:

Emma Friis 5,
Stine Skogrand 3,
Annika Jakobsen 3,
Tonje Løseth 3,
Helene Fauske 2,
Sarah Iversen 1,
Julie Gantzel Pedersen1, 
Emelie Bodholdt Steffensen 1,
Mathilde Bjerregaard 1.

Næste kamp for Henrning-Ikast Håndbold er onsdag den 29. august klokken 19.00 på hjemmebane, hvor Aarhus United kommer på besøg til sæsonens første ligakamp.