27.12.2019, 13:00 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen

Tændte og titelsultne enhjørninger

Årets vinder af Santander Cup skal findes i weekenden, og HIH er blandt de fire titelbejlere.

 

Lørdag og søndag lægger Gråkjær Arena i Holstebro halgulv til Santander Final4 og fire pokalslag, når pokalmestrene for 2019 skal findes.

Blandt deltagerne er Mathias Madsen og hans enhjørninger, og cheftræneren for Herning-Ikast Håndbold ser frem til muligheden for at spille med om et trofæ efter blot et halvt år i spidsen for holdet.

- Det er stort at få lov at dyste om pokaltitlen, hvilket vi selv har været dygtige nok til at spille os til. Til syvende og sidst bliver både klubber og trænere i høj grad målt på titler, så at få muligheden for at vinde en titel er rigtig fedt, og så er det også bare fedt at deltage i et stævne på dette niveau; der er TV på, der er masser af tilskuere, masser af journalister og stor interesse for begivenheden. Det er også god branding for vores klub, at vi er med i Santander Final4. Vi glæder os rigtig meget, siger Mathias Madsen.

I efteråret kvalificerede Herning-Ikast Håndbold sig til stævnet via en sejr ude over Team Esbjerg, og dermed har holdet allerede bevist, at det kan besejre de helt store i kampen om pokaltitlen. I semifinalen venter én af de lidt mindre, nemlig TTH Holstebro, men lokalrivalerne må bestemt ikke undervurderes.

- Semifinalen mod Holstebro er første step på vejen, og da skal vi være dygtige. De kommer med 120 kilometer i timen, for de har hjemmebane og mange tilskuere i ryggen. Vi skal være godt forberedt på deres forsvarsspil, hvor de dækker meget offensivt, og så har de en rigtig god kontrafase, som vi skal være klar på, fortæller HIH-træneren.

Herning-Ikast Håndbold spillede sin seneste kamp den 17. november, hvor holdet lukkede halvsæsonen ned med sejr over NFH og dermed europæisk avancement.

Siden har fire spillere været af sted til VM i Japan, mens resten af flokken - foruden at holde lidt velfortjent ferie - har været hjemme i klubben. Selv om en del af holdets base har været væk for en tid, er Mathias Madsen fortrøstningsfuld forud for weekendens kampe.

- Det er en del af grundstammen, der har været væk, hvilket betyder, at de spillere, der har spillet knap så meget, virkelig har fået lov til at være i fokus i træningen og blive bedre. Jeg håber, man deraf vil kunne se, at bredden er større, end den var inden pausen. Samtidig tager det naturligvis lidt tid at få spillere ind, der har været væk, mens Holstebro jo omvendt har haft hele deres trup hjemme. Det handler dog også om kvalitet, og det taler sit eget tydelige sprog, når spillere er med til en slutrunde. Desuden kender vi hinanden godt på banen, og vi har nået et par træninger med hele holdet samlet, så vi er klar til at spille i morgen, forsikrer cheftræneren om.

Yderligere forsikrer han også om, at sulten og gejsten er stor.

- Nu er vi med, og det betyder også, at vi kun er to sejre fra at vinde vores første titel siden 2015. Selv om der vil vente os svær modstand i form af enten Odense eller København i en eventuel finale, så går vi benhårdt efter at stå øverst på skamlen, når det hele er forbi. Det kræver meget at skulle toppræstere i to dage i træk, men vilkårene er heldigvis ens for alle fire hold. Vi er i hvert fald toptændte, slutter Mathias Madsen.

Herning-Ikast Håndbold spiller semifinale mod TTH Holstebro lørdag kl. 16:00. Semifinalen mellem København Håndbold og Odense Håndbold spilles kl. 13:30.

Søndag kl. 13:30 er der placeringskamp mellem de to tabere af semifinalerne, mens finalen spilles kl. 16:00.