18.09.2019, 12:57 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen

Ser frem til matchning på højeste niveau

Herning-Ikast Håndbold møder torsdag Team Esbjerg på udebane i Santander Cup-kvartfinalen.

 

Der venter et brag af en håndboldkamp, når Blue Water Dokken i Esbjerg danner ramme om pokalkvartfinalen mellem Team Esbjerg og Herning-Ikast Håndbold torsdag aften.

Et både stort og vigtigt opgør bliver det, og gæsternes træner, Mathias Madsen, er da heller ikke sen til at tale kampen op.

- Først og fremmest er det sådanne kampe, man virkelig kæmper og brænder for at spille, når man er håndboldspiller, og det er fedt at skulle ned at spille sådan en kamp på udebane i én af de fedeste haller, der er. Vi glæder os rigtig meget.

Svær opgave
Udebane i Esbjerg er dog én af de absolut sværeste opgaver, man som dansk klub kan stå over for, og HIH-dirigenten er klar over, at præstationen skal være i top, hvis holdet skal spille med om avancement til Final 4.

- Vi har trukket en svær modstander, og vi ved, at vi skal præstere på et meget, meget højt niveau, hvis vi skal vinde. Forsvarsmæssigt skal vi være rigtig stabile, og vi kan ikke tillade os at præstere som mod Silkeborg-Voel i sidste uge - så har vi ikke en chance. Hvis vi derimod kan få gjort det lidt kompakt nede bagi og samtidig få gang i de hurtige fødder fremadrettet, så øger det vores chancer kraftigt. Kontraspillet bliver rigtig vigtigt, og jeg håber, vi kan være skarpe og være med til at skabe en rigtig god kamp. Vi ser frem til at blive matchet på højeste niveau, fortæller Mathias Madsen.

Øget bredde - øgede chancer
Cheftræneren har ikke spekuleret meget i den resultatmæssigt negative stime mod vestjyderne, men han ser dog torsdagens pokaldyst som den oplagte mulighed for at få brudt med dødvandet. Samtidig har en styrkelse af HIH-truppen reduceret afstanden til Team Esbjerg, mener han.

- Det er ikke noget, vi har brugt meget krudt på at tale om. Vi har en ny trup nu og har fået nogle nye spillere ind, som har bragt os større fysisk styrke ind på holdet. Det giver os mulighed for at skifte mere ud, således at vi ikke - som det var tilfældet i vores møder med Esbjerg i sidste sæson - i nær samme grad er nødsaget til at køre meget med de samme spillere. Den styrkede bredde øger også vores chancer. Esbjerg er gode, og det bliver en svær kamp, men at slå dem ud af pokalturneringen vil også være en virkelig fed måde at vende stimen på, slutter Mathias Madsen.

Der er kampstart i Blue Water Dokken kl. 18:30, og du kan følge med på TV2 Sport fra kl. 18:00.