28.09.2021, 22:00 | Af: Jonas Hooge | Foto: Hamistolen

Sejr i pokaldrama

Pokaldrama er vist det hel rette ord, da vi her til aften fik halet en spinkel sejr på 28-26 i hus over Silkeborg-Voel.

Alt kan ske i pokalhåndbold, og Santander Cup lever sit eget liv i forhold til Bambusa Kvindeligaen, og her til aften var det tydeligt at se, at Silkeborg-Voel, der tog imod i Jysk Arena, var opsatte på en mindre pokaloverraskelse.

De dækkede offensivt, og det voldte os store problemer i starten, hvor vi havde mere end svært ved at få spillet til at hænge sammen, og den rytmen som ellers har kendetegnet os indtil nu, hvis man lige kigger bort fra kampen mod Randers, den var pist væk. Man kan vel nærmest sige, at der var gået lidt ”Randers” i den i aftenens kamp, i hvert fald i 1. halvleg.

Der skulle gå hele 21 minutter, før vi kom op på siden af de grønne fra Voel, der indtil da havde haft føringer på både tre og fire mål til stillingen 9-9. Herefter fulgte et par gode minutter, hvor vi fik os bragt foran med to, og så sad man med fornemmelsen af, at nu var vi kommet i gang. 

Den fornemmelse havde man dog ikke særligt længe, trods et godt indhop fra Julie Scaglione i slutningen af halvlegen, fik Voel svaret igen, og kunne gå til pause, kun bagud 13-14.

 

I forhold til 1.halvleg, så fik vi en væsentlig bedre start på 2. halvleg, hvor skarpheden var der fra start, og hvor der var meget bedre flow. Forsvaret var også blevet kittet bedre sammen, og kom Voel-spillerne igennem, gjorde Englert det særdeles svært for dem. Vi fik en føring på tre mål, men Voel var ikke sådan at ryste af, og ti minutter inde i halvlegen var der udlignet til 18-18, og to minutter senere blev udvisninger dyre, og så var Voel foran igen 20-19.

Midtvejs var det helt lige igen, 21-21, og godt på vej til at blive et vaskeægte pokaldrama, godt hjulpet på vej af en stærkt spillende Filippa Idéhn i Voel-målet, der havde en af sine bedre dage.

Hjemmeholdet gik over til 7 mod 6 med blandet succes, og det udnyttede vi til at bringe os foran med tre, med fem minutter igen. Det lignede en afgørelse, men Silkeborg-Voel kæmpede det bedste de havde lært, og bragte spænding tilbage med to hurtige scoringer. Simone Petersen måtte udgå med en skade, og i det hele taget var afslutningen noget hektisk, der dog i sidste ende tippede til vores fordel, hvilket betyder at vi igen er klar til Santander Final4 til næste år.