29.12.2019, 18:44 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Herning-Ikast Håndbold

Pokalen er atter midtjysk!

Herning-Ikast Håndbold udraderede Odense Håndbold i første halvleg og kørte finalesejren i Santander Final4 hjem til Midtjylland.

Emma Friis (t.v.) og Naja Nissen Kristensen fejrer pokaltitlen.

 

Lørdagens semifinalekamp var ikke den kønneste af slagsen, men Herning-Ikast Håndbold opfyldte målet om avancement med en sejr på 21-18 over TTH Holstebro. Kønt blev det til gengæld i søndagens finale mod Odense Håndbold - meget kønt endda.

HIH-forsvaret stod sublimt i størstedelen af de første 30 minutter, og bagved viste Sabine Englert den samme høje klasse som i lørdagens semifinale. Ved pausen stod hun på lige præcis 50 % i åbent spil, og med en velfungerende defensiv var basen lagt for kontraspillet, der flere gange bølgede ned mod Odense-målet, alt imens enhjørningernes føring blev større og større.

Efter 16 minutter gjorde Helene Fauske det til 6-11, hvilket var holdets foreløbig største føring. Nadia Offendal sendte kort efter et powerskud mod hjørnet, men Sabine Englert nåede på uforklarlig vis helt op i krogen med en vild enhåndsredning.

Én af første halvlegs andre helt store oplevelser var Tonje Løseth, der sædvanligvis ikke ville få så mange offensive minutter, som det var tilfældet denne søndag. Men med Jeanett Kristiansen på skånekost grundet skuldergener tog landsmanden Løseth over i angrebsspillet, og med seks kasser ved halvtid havde hun stor andel i totaldominansen. Det var da også netop den 28-årige bagspiller, der sikrede en pausestilling på 9-20 med en scoring med blot tre sekunder tilbage at spille i.

De pressede fynboer kom med fuld smadder efter pausen og åbnede med tre scoringer i træk. Det gav lidt tænding hos Jan Pytlicks mandskab, men efter en timeout af Mathias Madsen kom der ro og stabilitet hos midtjyderne, der på intet tidspunkt var i nærheden af at lukke Odense tilbage i opgøret.

I stedet var der plads til lidt lækkerier fra blandt andre Naja Nissen Kristensen, der besad venstrefløjen ved Final4-stævnet i Emma Friis’ skadesfravær. To gange leverede hun flotte scoringer, hvor hun drejede omkring sig selv, før hun satte bolden ind helt yderligt i kassen. Selv om det var fløjspilleren, der roterede, var det altså det fynske forsvar, der blev rundtosset…

Det var også Naja Nissen Kristensen, der gjorde det til 17-27 efter 46 minutter, og allerede på dette tidspunkt var det ved at være mere eller mindre lukket.

I slutfasen byttede Herning-Ikast-bænken ud på en hel del pladser, hvilket blandt andet gav plads i målet til Jessica Ryde. Sabine Englert skulle senere ende med hæderen som Årets Pokalfighter. Tyskeren stod på 52 % i åbent spil.

Odense hentede et par ubetydelige trøstemål i de sidste minutter, men det pillede ikke den mindste pynt af hverken sejren eller præstationen. Herning-Ikast Håndbold endte med en sejr på hele 33-25 og kan dermed kalde sig pokalvinder.

SE KAMPFAKTA