22.08.2019, 14:35 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen Photography

Madsen før sæsonåbner: Noget helt andet end testkampe

Mathias Madsen står foran sin første kamp som cheftræner, når HIH fredag spiller pokalkamp i Horsens.

Herning-Ikast Håndbold tyvstarter fredag aften sæsonen, når holdet spiller ottendedelsfinale i Santander Cup ude mod Horsens Håndbold Elite.

I sommerens testkampe har spilleformen set god ud, men i pokalhåndbold kan alt ske. Derfor er det med fuld fokus, at Mathias Madsen og HIH-pigerne går ind til fredagens opgør.

- Den første kamp er altid spændende. Vi har spillet nogle rigtig fine træningskampe, men man ved også godt, at når der bliver fløjtet op i morgen, så er det noget helt andet. Sidste år gav Ajax os kamp til stregen i en tilsvarende kamp derovre, og vi er meget bevidste om, at det kommer til at kræve en stor indsats at skulle vinde i Horsens. Vi er favoritter, men vi har stadig stor respekt for dem.

- De har et spændende hold og har hentet nogle fine profiler ind. Det er vi klar på, og heldigvis har vi noget rigtig godt videomateriale på dem, så vi kan være lige så velforberedte, som vi altid er. Det giver mig en god ro i maven, så nu er det op til Anders (Friis, den nye assistenttræner, red.) og jeg at sørge for, at den ro også spreder sig til holdet, og at nerverne er gode på dagen, siger Mathias Madsen, der står foran sin officielle debut som cheftræner.

Spillemæssigt har han dog en god fornemmelse forud for opgøret i Forum Horsens.

- Jeg synes, vi står rigtig fint. Det var rart med ugen på La Santa, hvor vi spillemæssigt fik det hele på plads. Det betød rigtig meget, også fordi Helene Fauske ikke har været med i træningskampene op til turen grundet sin skade. Det var hun dernede, og det har været med til at give mere ro, for hun er en vigtig del af vores trup, fortæller den tidligere forsvarsklippe videre.

Horsens er oprykker til den bedste række, og dermed bliver det ikke kun i pokalen, de to mandskaber kommer til at tørne sammen i år. Allerede den 3. september skal midtjyderne atter en tur til Forum Horsens, denne gang i ligaen.