23.08.2019, 19:55 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen Photography

HIH storsejrede sig vej til kvartfinalerne

Med plus 11 mål i Forum Horsens spillede Herning-Ikast Håndbold sig sikkert videre fra 1/8-finalerne i Santander Cup.

Arkivfoto.

 

Næste weekend åbner HTH Ligaen op for endnu en sæson for Herning-Ikast Håndbolds vedkommende, men allerede denne fredag aften stod holdet over for sæsonens første officielle kamp.

På udebane mod Horsens Håndbold Elite skulle enhjørningerne forsøge at spille sig videre til kvartfinalerne i Santander Cup, og det lykkedes med stor overbevisning.

I Mathias Madsens cheftrænerdebut kunne hans mandskab gå til pause med en føring på tre mål, 9-12, mod ligaoprykkerne, og særligt efter pausen viste DM-sølvvinderne klassen.

- Efter en lidt hakkende åbning dækker vi rigtig fint op og spiller meget fysisk over for Horsens, og efter pausen løber vi dem ned kontramæssigt. Vi er oppe at føre med 14 mål på et tidspunkt, hvilket var stærkt. Det var meget opløftende at kunne tage på udebane i pokalen og vinde sikkert, og så i vores første kamp i sæsonen. Det var en holdpræstation, hvor forberedelsen, indstillingen og indsatsen fra samtlige spillere var fremragende, roser Mathias Madsen, der ikke var overvældet af sommerfugle før sin første kamp i spidsen for midtjyderne.

- Jeg havde en god og rolig følelse i maven inden kampen og vidste, at vi havde trænet godt. Derfor handlede det næsten mest om, at jeg skulle bevare roen i holdet undervejs, og det gik fint. Som spiller har jeg også selv prøvet mange ting efterhånden, som var med til at give mig ro.

Sejrscifrene lød 18-29, hvilket sender Herning-Ikast Håndbold videre til kvartfinalerne - og dermed et step tættere på målet om en plads i Final 4.