28.12.2019, 17:42 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen

HIH er pokalfinaleklar!

Med en sejr over TTH Holstebro er Herning-Ikast Håndbold kvalificeret til søndagens finale i Santander Final4.

Pokalhåndbold har sit eget liv, og det fik man i sandhed at se i begge Santander Cup-semifinaler denne lørdag eftermiddag. 

Den første semifinale gik overraskende i forlængelse efter et flot København-comeback mod Odense, der med store føringer ellers længe lignede en stensikker finalist. I den forlængede spilletid var det dog odenseanerne, der viste sig stærkest, og med en samlet sejr på 26-25 gik Jan Pytlicks orangeklædte spillere i søndagens finale.

I kamp to, der stod mellem Herning-Ikast Håndbold og TTH Holstebro, var det længe anderledes tæt. Der var ikke megen kvalitet i første halvleg, der var præget af mange fejl, langsomt tempo og en lav udnyttelsesprocent. Midtvejs i halvlegen var stillingen blot 4-4, og Herning-Ikast Håndbold forsøgte med flere udskiftninger for at få spillet til at fungere. Fejlpræget var det fortsat, men på et gennembrud af Emilie Steffensen efter 24 minutter blev det alligevel til en føring på 8-6. Op til pausen tilspillede enhjørningerne sig et mindre overtag, og det udnyttede en iskold Vilde Johansen til at gøre det til pausescoren 10-6 med sit tredje mål.

Den lidt rodede affære fortsatte i anden halvleg, men selv om HIH havde svært ved at finde et flow, fik holdet alligevel fightet sig på 15-10 ved Cecilie Brandt efter 45 minutter. Ikke mindst Sabine Englerts foreløbige redningsprocent på 59 i målet kunne man tilskrive overtaget.

Herfra var afstanden for stor og Herning-Ikast Håndbolds kvalitet for høj til, at TTH’erne kunne kæmpe sig tilbage. En enkelt gang kunne det være blevet en anelse spændende, men tyskeren i målet nappede Kaja Kamps friløber, og afstanden blev aldrig mindre end tre mål før til allersidst, da det var for sent.

Det sluttede 21-18 i Gråkjær Arena, hvilket betyder, at Mathias Madsens enhjørninger er klar til Santander Final4-finalen mod Odense Håndbold søndag kl. 16:00.