26.02.2022, 17:29 | Af: Jonas Hooge | Foto: Hamistolen

Ærgerligt nederlag til Team Esbjerg

Det blev aldrig for alvor vores kamp, hvor vi en stor del af tiden halsede efter Team Esbjerg, der vandt kampen forholdsvis sikkert med 29-34.

Vi kom flyvende fra start, og kom hurtigt foran 2-0, før Team Esbjerg, der havde fordel af hjemmebane, fik den første bold i nettet bag Jessica Ryde. Det blev desværre også starten på et Esbjerg overtag, der varede resten af halvlegen, og efter 10 minutter havde de rødblusede skabt et mindre forspring på 3-6. Vi spillede os frem til gode chancer, men en blanding af uheld med skud på træværket, og en stærkt spillende Rikke Poulsen i Esbjerg-målet, gjorde det svært for os. Forsvarsmæssigt så det lidt blandet ud, hvor vi midtvejs i halvlegen havde svært ved at afvise Esbjergs skytter, og da vi ramte 19. minut, stod det 6-12. 

Vi fik dog rettet lidt af skuden op igen, og fik bedre fat og havde chancen til slut for at reducere til 12-15, men Bakkeruds skud blev reddet, og derfor stod det 11-15 ved pausen.

Fra start af anden halvleg var Ingvild Bakkerud også med i angrebet, der ellers kun spillede forsvar i første halvleg, og det gjorde skudstyrken udefra væsentligt mere markant. Samtidig havde Esbjerg, lidt overraskende, skiftet keeper, og det var klart til vores fordel. Efter ni minutter havde vi kontakt med hjemmeholdet, blot bagud med en enkelt pind, 20-21, og minuttet senere var det så helt lige, 21-21 ved Emma Friis.

Det fik også Jesper Jensen til at reagere, og ind på målet kom Rikke Poulsen igen i stedet for tyske Dinah Eckerle, der intet havde fået fat på. Vi byttede også keeper, og Sabine Englert viste høj klasse i flere momenter i hendes sidste semifinale i Santander Final4 for os.

Esbjerg genvandt igen momentum, og fik en føring på to mål, men i modsætning til første halvleg, lod vi dem ikke slippe væk denne gang. Med ti minutter igen stod der 26-27 på måltavlen, og spændingen var intakt, forud for de sidste minutter i kampen. Spændingen forsvandt desværre hurtigt, og kampens helt store profil, Henny Reistad, gjorde ondt på vores forsvar, der havde svært ved at finde løsningen på den norske storspiller, der scorede 11 gange.

Emma Friis blev vores topscorer med ti mål.