05.06.2021, 17:52 | Af: Jonas Hooge | Foto: Herning-Ikast Håndbold

Ærgerligt nederlag efter forlænget spilletid

Der var drama og intensitet for alle pengene i vores semifinale mod Odense Håndbold, der efter forlænget spilletid kunne spille sig i finalen med en sejr på 28-30, efter 12-12 ved pausen.

Odense kom ud af starthullerne med fuld kraft, og fik lynhurtigt bragt sig foran med 0-3, inden Naja Nissen usvigeligt sikkert lagde bolden ind bag Tess Wester. Herefter kom der lidt mere ro på, og midtvejs i halvlegen, var det nærmest helt lige. Vi manglede lige den sidste skarphed, for at komme op på siden af de danske mestre, og så kom der en ganske kort periode, der blev dyr for os, og hvor Odense pludselig var foran med fire mål.

Men, som vi har set det meste af sæsonen, så bevarede vi roen, og sugede ny luft ind, blandt andet gennem stærke aktioner af Michala Møller og Sabine Englert i målet. Kort før slutfløjt kunne Cecilie Brandt så udligne til 12-12, og vi havde såmænd chancen for at gå til pause med en føring, men det løb ud i sandet.

Den føring kom så straks i 2. halvleg, hvor det igen var Cecilie Brandt der var på spil, og gjorde det til 13-12. Odense virkede i denne periode idéforladte, og havde mere end svært ved at passere Sabine Englert, der hev flotte redninger op af posen. Lois Abingh virkede langt fra den styrke hun har vist på det seneste, og havde mere end svært ved at finde vejen til målet, blandt andet takket være et koncentreret Herning-Ikast forsvar.

Odense er ikke blevet danske mestre for ingenting, og som halvlegen skred frem, fandt de igen ind i rytmen, og bragte fornyet spænding i kampen. Men mens det var os, der havde svært ved at få hullet lukket helt i 1. halvleg, så var det Odense, der denne gang ikke kunne komme helt op, og med under et kvarter igen, kunne Simone Petersen gøre det til 20-18.

Da der manglede syv minutter af opgøret udlignede Jessica Quitino til 22-22, og efterfølgende brændte Stine Skogrand på straffe, og så kunne man måske frygte, at Odense ville gøre det onde ved os, og gå forbi til allersidst, hvilket de også kortvarigt gjorde, men Ingvild Bakkerud holdt os inde i kampen, og til slut var Naja Nissen igennem og kunne lukke kampen, men Althea Reinhardt hev en monsterredning op af lommen, og dermed røg kampen i forlænget spilletid.

Havde Lois Abingh været anonym i den ordinære kamp, så viste hun desværre i den forlængede spilletid sine kvaliteter, og bragede hele tre mål ind på de første fem minutter, hvor hun også meget uheldigt ramte Englert i hovedet. Englert måtte derefter forlade banen, og overlade mål til Jessica Ryde, der på dette tidspunkt ikke havde været på banen.

Nu så det svært ud, bagud 27-29, og det kom vi os aldrig over, og dermed er Odense Håndbold klar til finalen i morgen, mens vi spiller bronzekamp mod København Håndbold klokken 13.30.

Foto: Kasper Glintborg