24.04.2017, 22:03 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Getty Images

Uskarp offensiv kostede første stik

Efter 20-21 i Ikast i den første semifinale er FCM pisket til sejr på lørdag i København.

Forløsningen var lige ved i de sidste minutter. Efter at have været bagud i næsten hele kampen vendte ulvene begivenhederne på hovedet i slutfasen, og Louise Burgaard kom igennem til chancen for 20-18. Men begejstringen på tilskuerpladserne tog et dyk, da højrebacken valgte af slippe bolden til en medspiller, og muligheden for en sen tomålsføring løb ud i sandet. I stedet blev midtjyske fejl dyre, og gæsterne kom på 19-20 og vandt 20-21 i IBF Arena. Dermed skal FC Midtjylland vinde på Frederiksberg for at tvinge semifinaleserien ud i en tredje, afgørende kamp.

Helt fra begyndelsen manglede det spillemæssige flow for værterne, der hele tiden måtte se københavnerne være et skridt foran. Lettere så det bestemt ikke ud, da Trine Østergaard udgik efter få minutter. Mia Rej fik tacklet en fri Østergaard over foden, og efter behandling på banen måtte den vævre højrefløj støttes ud til videre behandling på sidelinjen. To minutter til Mia Rej, straffekast til FCM, afbrænder af Stine Jørgensen. I det efterfølgende angreb brændte Trine Østergaards afløser, Elin Lindén. 3-4 i københavnsk favør.

Københavnerne havde åbnet bedst på måltavlen, men et kvarter inde i kampen omsatte Veronica Kristiansen et straffekast til 6-5 og den første FCM-føring i kampen. I samme moment luskede Trine Østergaard tilbage på halgulvet, atter klar til kamp, og snart efter var Mie Augustesen på pletten til 7-5. Det så pludselig ud til, at startvanskeligheder var vekslet til overtag.

Offensivt kunne hjemmeholdet dog ikke for alvor få spillet til at flyde, og det kostede flere kontramuligheder til gæsterne. Ved stillingen 7-6 efter 19 minutter var Anne Mette Pedersen fri igennem, men Englert diskede op med en suveræn redning – dem havde hun allerede haft en god håndfuld af.

Keeperen i modsatte ende – Ine Stangvik – leverede dog også masser af redninger. Ved pausen stod hun på hele 58 % og var stærkt medvirkende til, at udeholdet her var foran med en enkelt, efter Anne Mette Hansen var brudt igennem til 8-9.

Også anden halvleg blev åbnet bedst af hovedstadsholdet, og to hurtige scoringer og 8-11 på tavlen lagde pres på FCM’erne. København Håndbold var fortsat i teten og vekslede mellem føringer på ét og tre mål ad flere omgange, så med godt et kvarter tilbage og stillingen 13-16 tog Kristian Kristensen timeout. Teamtalken havde dog ingen positiv straks-effekt; Sabina Jacobsen blev udvist, og Mai Kragballe scorede til 13-17.

Herefter kom – måske – effekten af cheftrænerens timeout dog. FCM scorede de næste fem mål i træk og havde pludselig både momentum og en føring på 18-17. Trods endnu en udvisning til Sabina Jacobsen kom hjemmeholdet på 19-18 ved Louise Burgaard, og Sabine Englert leverede en vild fodparade på en helt fri Stine Knudsen.

Men herfra straffede de kyniske københavnere to store, midtjyske fejl, og med tre minutter tilbage stod der 19-20. Endnu en stor redning af Stangvik – der sluttede på 56 % – blev endegyldigt afgørende, og København Håndbold tager altså tilbage til Frederiksberg med en sejr på et enkelt mål: 20-21.

FC Midtjylland er nu tvunget til at vinde lørdagens udekamp for at tvinge serien ud i en tredje og altafgørende kamp, der i så fald skal stå i Ikast.

 

Stillinger undervejs:
2-3, 4-4, 7-5, 7-7, 8-9 (pause), 8-11, 10-11, 10-13, 13-14, 13-17, 18-17, 19-20, 20-20, 20-21 (slut)

Målscorere for FCM:
Stine Jørgensen 9, Veronica Kristiansen 4, Louise Burgaard 3, Mie Augustesen 2, Linn Blohm 1, Trine Østergaard 1.

Tilskuere:
2.187 i IBF Arena

Kampens FCM-spiller:
Sabine Englert