12.01.2017, 21:48 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Getty Images

Midtjysk storsejr i Ringkøbing

Trods fravær af profiler og megen udskiftning i kampens løb vandt FCM med suveræne 33:18.

Det var næsten afgjort, før det for alvor var begyndt. Torsdagens visit i Vestjylland blev en ensidig affære, hvor FC Midtjylland på overbevisende manér viste den klasseforskel, der skal være på ligaens nummer ét og 11, selv om flere midtjyske reserver kom i spil undervejs.

Gæsterne skulle ikke bruge mange minutter på at slå det første hul på måltavlen. Linn Blohm scorede til 3:6 efter 12 minutter, og Stine Jørgensen udbyggede til 4:8 på straffekast. Kampens første to-minutters udvisning, der tilfaldt Stine Jørgensen, var heller ikke nok til at ryste ulvene, der i undertal udbyggede til 6:11.

Ringkøbings offensive forsvarsplan fejlede over for FCM’s stærke angrebsspil, der – i fraværet af både Louise Burgaard og Rut Jónsdóttir – havde unge Simone Petersen som en del af den centrale akse sammen med de mere etablerede holdkammerater, Stine Jørgensen og Veronica Kristiansen.

Med Trine Østergaards kontrascoring i halvlegens sidste sekund gik FC Midtjylland i omklædningsrummet med en pauseføring på hele ti mål, 7:17. Både Stine Jørgensen og Linn Blohm kunne notere sig for fem scoringer.

Den imponerende offensiv gør det let at glemme forsvaret, men i bagerste geled tillod midtjyderne selvsagt ikke meget imod, til trods for fraværet af holdets forsvarsgeneral og anfører, Sabina Jacobsen. Mellem stængerne leverede Sabine Englert hele 12 redninger.

En næsten-afgørelse allerede ved halvtid åbnede for ekstra megen spilletid til flere af de FCM’ere, der ikke sædvanligvis står forrest i køen. Elin Lindén kom ind på højre fløj, 17-årige Emma Friis på venstre fløj, mens der blev masser af spilletid til Louise Ellebæk i makkerskab med Simone Petersen.

Mange udskiftninger og uvante holdsammensætninger ødelagde dog ikke rytmen for udeholdet, der opretholdt det høje tempo og fortsat udbyggede føringen igennem hele anden halvleg.

På én af sine to scoringer omsatte Emma Friis en kontra til 13:25. Også Simone Petersen nettede to gange, mens Louise Ellebæk noterede sig for tre mål i alt.

Den midtjyske energimaskine rejser fra Ringkøbing med en sejr på 33:18 og ligger alene på førstepladsen i Primo Tours Ligaen, uagtet resultatet af dét opgør, Viborg HK har i baghånden.

Stillinger undervejs:
1:2, 3:6, 4:8, 6:9, 6:11, 7:17 (pause), 7:18, 11:23, 13:27, 15:32, 18:33 (slut).

Målscorere for FCM:
Stine Jørgensen 9, Linn Blohm 5, Veronica Kristiansen 4, Louise Ellebæk 3, Sabine Pedersen 3, Emma Friis 2, Simone Petersen 2, Mie Augustesen 2, Trine Østergaard 2, Elin Lindén 1.

Tilskuere:
476 i Green Sports Arena, Ringkøbing