09.03.2017, 06:00 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Kenneth Rosenkilde

Mellemfornøjet Jónsdóttir: For hektisk og uden flow

FC Midtjylland tabte onsdagens ligaopgør mod Nykøbing Falster. Flere profiler blev skånet.

Arkivfoto: Rut Jónsdóttir i kamp mod Viborg HK.
 

Sædvanligvis må Rut Jónsdóttir finde sig i at være andetvalg i både FCM’s angrebs- og forsvarsspil. Men onsdag aften i IBF Arena var den 26-årige højreback blandt banens bærende kræfter, da hjemmeholdet tabte med 23-31 hjemme til Nykøbing Falster Håndboldklub.

De mange spilleminutter efterlod islændingen med en blandet følelse. På den ene side var hun glad for spilletiden til hende og flere af de andre, der ikke plejer at stå forrest i køen. På den anden side var hun utilfreds med ikke at vinde – også selv om grundspillets førsteplads allerede blev endegyldigt sikret i sidste uge.

- Der var spilletid til masser af spillere, som normalt ikke får så mange minutter, hvilket er godt med henblik på de kommende kampe. Personligt synes jeg, at det var dejligt at svede lidt mere, end man er vant til, men selvfølgelig ville jeg gerne have haft en sejr. Jeg er skuffet over, at vi ikke vinder, siger Rut Jónsdóttir, der for en sjælden gangs skyld også deltog i det midtjyske forsvarsspil.

- Ja, det var fedt, griner islændingen og fortsætter:

- Jeg har jo dækket op før, men her i FC Midtjylland er det uvant for mig at stå i forsvar. Men nu skulle der gives pause til andre, og så må man udnytte chancen.

Ifølge Jónsdóttir skyldtes nederlaget en blanding af dårligt forsvarsspil og usammenhængende angrebsspil – måske som en konsekvens af den uvante holdsammensætning på dagen.

- Det kan godt hænge sammen med, at vi ikke har haft så mange minutter sammen. Selvfølgelig var det en ekstra udfordring, men vi er stadig gode nok spillere til, at vi skulle have klaret det bedre.

- Jeg synes egentlig, at vi kom godt efter det i første halvleg (fra 4-9 til 10-10, red.), og vi er kun bagud med to ved pausen. Men så kæmper vi lidt igen i begyndelsen af anden halvleg, hvor vi har svært ved at score, mens NFH alt for let kommer på tavlen. 31 mål er jo alt for meget.

- Når vi endelig kom igennem, så kæmpede vi lidt med vores afslutninger, men generelt blev vores spil lidt hektisk. Der var ikke det nødvendige flow i vores angrebsspil, som tit giver os nogle lette mål. Men vi skal dog tage med, at vi også fik nogle fine chancer. Det hele var jo ikke skidt, slutter Rut Jónsdóttir.

Det var FCM’s blot andet liganederlag i sæsonen – og det første hjemme i IBF Arena.