27.01.2017, 13:30 | Af: Æsel | Foto: Getty Images

Kristensen inden Champions League-brag: Hjemmebanen er nøglen

Der skal point på kontoen i hjemmekampen i Champions League mod Team Esbjerg, mener cheftræner Kristian Kristensen, der håber på stor tilskueropbakning

På søndag går det igen løs i Champions League, når IBF Arena lægger gulv til den første kamp i hovedrunden.

- Det har ligget ude i horisonten og er kommet nærmere og nærmere, og nu står vi snart i det igen. Det har vi selvfølgelig set frem til, og vi glæder os, siger cheftræner Kristian Kristensen.

Normalvis er det et udenlandsk storhold, der kommer på besøg, når Champions League-hymnen lyder i arenaen, men på søndag er det anderledes. Det er nemlig rivalerne fra den danske liga Team Esbjerg, der er modstanderen i den første gruppekamp.

- Det er lidt specielt. Normalt forbinder man jo Champions League med udenlandske hold. Men med Esbjerg er kendskabsgraden for begge parter høj, og det betyder også, at der ikke er så meget taktisk, vi kan overraske med, siger Kristensen, der ser frem til at tage hul på gruppen.

- Vores defensiv skal helt op at ringe, og så skal vi have gang i målmaskinen mod en normalvis velfungerende Esbjerg-defensiv, siger cheftræneren, der kræver point på hjemmebanen i den fornemmeste turnering.

- Hjemmebanen vil være en nøgle i Champions League, for vi ved af erfaring, at det er svært at vinde på udebane.

FCM-pigerne har gjort det godt i det nye år, hvor det er blevet til fire sejre i foreløbig fire kampe.

- Vi er en smal trup, men vi arbejder som altid med fokus på de ressourcer, vi kan påvirke, om end bredden er lidt ramt i øjeblikket, erkender Kristian Kristensen.

Han og pigerne håber på stor opbakning søndag eftermiddag i IBF Arena.

- Det er afgørende med tilskuernes opbakning. Det er med til at give den sidste energi til holdet i pressede situationer. Vi forventer, der kommer mange mennesker i IBF Arena, og vi håber, de vil hjælpe os godt på vej, siger Kristian Kristensen.

Der er kampstart i IBF Arena på søndag klokken 15.00.