25.04.2017, 14:27 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Getty Images

Kristensen efter nederlag: Misser oplagte muligheder

FCM brændte og brændte i den første semifinale. ”Missilerne” skal indstilles før returopgøret.

Arkivfoto.

 

- Man vinder ikke en håndboldkamp, hvis man kun laver 20 mål.

Ordene kommer fra en mellemfornøjet cheftræner, Kristian Kristensen. Han måtte mandag aften se sit midtjyske mandskab tabe den første DM-semifinale hjemme mod de undertippede gæster med 20-21, efter at holdet havde haltet et skridt efter i stort set hele kampen. Spillemæssigt var der ellers masser af elementer, der lykkedes, men spillets vigtigste faktor – outputtet, scoringerne – manglede.

- Vi rammer ikke vores niveau, i hvert fald ikke på afslutningsdelen. Når jeg kan se, at Ine Stangvik ender på 56 %, vidner det jo om, at vi har fået sendt nogle afslutninger af sted, men det har vi så ikke gjort kvalificeret nok. Det er mit ansvar, og det skal jeg dykke ned i, så vi kan få rettet missilerne lidt ind til på lørdag. Der manglede også noget rent tempomæssigt, men jeg er – uden at have genset kampen – ret sikker på, at vi egentlig får tilspillet os en del store chancer. Vi misser bare mange oplagte muligheder, og det er ikke godt nok, konstaterer Kristian Kristensen.

Uskarp kontrafase
En anden vigtig del af FCM’s sædvanligvis så powerfulde offensiv – nemlig kontraløbene – manglede også tempo og kvalitet. En god defensiv præstation dannede ellers grobund for at hente flere scoringer på netop den konto.

- Defensivt så det rigtig fint ud, og Englert stod jo også en god kamp. Men jeg kunne godt tænke mig, at vi havde fået et større kontramæssigt afkast på det. Det er et sammensurium af, at København gør det godt angrebsmæssigt, så vi sjældent kan komme af sted på det første tryk, og at vi ikke lægger et tilstrækkeligt hårdt tryk i andenfasen. Man kan sige, at kræfterne er lidt spildte, fordi de er kommet hjem på plads. Jeg tror, vi ender på to kontrascoringer, og vi skal da i hvert fald op at have otte, siger cheftræneren.

Vind eller forsvind
FCM Håndbold er nu pisket til sejr i København på lørdag, hvis ikke mesterskabsdrømmen skal briste allerede før, de ellers suveræne vindere af grundspillet står i finalen. Hjemmesejr eller uafgjort vil betyde, at København håndbold løber med finalepladsen.

- Vi er maksimalt presset, for nu skal vi jo vinde i København – der er ikke så meget at rafle om. Og så skal vi tilbage og gøre det færdigt her i Ikast, slutter Kristian Kristensen.

Semifinalekamp nr. to spilles lørdag den 29. april i Frederiksberg Opvisningshal.

FCM tilbyder bustur til kampen. Læs mere HER >>>>>