29.04.2017, 18:02 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Getty Images

Koks i København

FCM Håndbold tabte også den anden DM-semifinale mod København Håndbold og må nøjes med at spille om bronze.

Arkivfoto.

 

FC Midtjylland havde kniven for struben i lørdagens opgør på Frederiksberg. Efter det overraskende nederlag på hjemmebane i den første semifinale duede intet andet end en sejr for midtjyderne, for selv med uafgjort ville københavnerne nå først til tre point og dermed booke finalepladsen.

Endnu engang var København Håndbold uden Anne Cecilie De La Cour, og i stedet åbnede Debbie Bont lidt uvant på højre back. Trods fraværet af ”AC’s” stærke skudarm, så havde københavnerne ikke svært ved at score mål på hverken Sabine Englert eller Martina Thörn. Særligt Anne Mette Pedersen, der til sommer skifter hjem til FCM, var ond ved sin kommende arbejdsgiver. Københavnernes anfører endte med en måltotal på otte fra sit udgangspunkt på højre fløj.

Midtjyderne åbnede ellers første halvleg med gentagne føringer, men langsomt vandt værterne et snævert overtag. For en kort bemærkning kæmpede FCM sig tilbage på total omgangshøjde med 11-11 efter en kontrascoring af Trine Østergaard, men hjemmeholdet lavede tre pinde på første halvlegs sidste tre minutter og kunne gå til pause med 14-11 og et stort momentum. FCM skulle finde mindst fire scoringer mere end København efter pausen for at tvinge semifinaleserien ud i en sidste og afgørende kamp i Ikast.

Fra anden halvlegs start stemplede Louise Burgaard ind med to hurtige reduceringer, men glæden var kortvarig for udeholdet, der offensivt ikke kunne skabe åbninger og spille chancerne store. De mange lunkne forsøg lod endnu engang Ine Stangvik stå med en flot redningsprocent, denne gang på 42 % i åbent spil.

44 minutter henne scorede Anne Mette Pedersen for syvende gang, og med 20-16 på tavlen skulle FCM’erne virkelig til at finde et ekstra gear frem til slutfasen, hvis ikke DM-favoritterne skulle ryge ud til undertippede København Håndbold.

Det ekstra gear fandt ulvene aldrig. I stedet buldrede de selvtillidsfulde københavnere videre, stærkt hjulpet på vej af en propfyldt arena.

Med en sejr på 29-23 går hjemmeholdet i sin første DM-finale nogensinde som København Håndbold.

 

Stillinger undervejs:
1-0, 1-2, 3-4, 6-5, 8-6, 11-9, 11-11, 14-11 (pause), 15-14, 17-14, 20-16, 22-17, 24-18, 26-21, 29-23 (slut).

Målscorere for FCM:
Stine Jørgensen 7, Veronica Kristiansen 5, Louise Burgaard 3, Mie Augustesen 2, Linn Blohm 2, Sabine Pedersen 2, Trine Østergaard 2.

Tilskuere:
1.374 i Frederiksberg Opvisningshal