09.05.2017, 20:48 | Af: Martin Dons | Foto: Kenneth Rosenkilde

Jonsdottir: Dejligt at synge sejrsangen igen

Den højrehåndede islændinge spillede fuld tid i sejren over Viborg HK

- Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, det ikke var hårdt, smilte Rut Jonsdottir efter sejren på 30-25 over Viborg HK i den første bronzeduel.

Den islandske landsholdsspiller spillede hele kampen på højre fløjen med undtagelse af enkelte angreb på backen.

- Det er bare noget andet at spille så lang tid end at træne, men det var sjovt, og jeg synes, det lykkedes rigtig fint – især i forsvaret, så det er jeg glad for, siger Jonsdottir.

- Vi fik løbet mange kontraer, og vi stod godt defensivt. De kom tæt på i anden halvleg, men så viste vi rutinen og kørte den sidste periode sikkert hjem, siger Rut Jonsdottir, der ikke følte, at holdet blev nervøse for at vinde, da gæsterne fik udlignet midtvejs i anden halvleg.

- Jeg synes ikke, der var panik. Vi har mange rutinerede spillere, så vi fortsatte bare. Det var så dejligt at vinde. Da vi sang i omklædningsrummet – man følte, det var en evighed siden, vi sang den sejrssang sidst, så det var rigtig godt for truppen, og sejren giver selvtillid, siger dagens højrefløj.

Hun tror på, at hunulvene kan gøre arbejdet færdigt i Viborg og dermed undgå en tredje kamp i IBF Arena.

- Det bliver en svær kamp, men jeg tror på, at vi kan vinde. Det er et godt hold, og det bliver ikke nemt, men jeg satser på, at vi bliver færdige på søndag, siger Jonsdottir.

Og holder den påstand stik, så betyder det, at Rut Jonsdottir spiller sin sidste kamp for FCM i søndagens anden bronzefinale. Hun ser tilbage på en god tid i det midtjyske.

- Tiden har været god. Det er en rigtig god klub og en fantastisk trup at være i. Lige nu har jeg ikke tænkt så meget på det. Jeg har haft fokus, at vi skal vinde de her kampe, men når jeg kigger tilbage, er det en sæson, jeg er glad for og stolt over at have været en del af, siger Rut Jonsdottir.