26.10.2016, 21:37 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Getty Images

Jørgensen-show: 16 kasser i Skanderborg

Bagspilleren gik målamok, da FCM besejrede et godt fightende hjemmehold

Arkivfoto.

 

Halspeakeren i Morten Børup Hallen har ikke behøvet at kigge ned i sine papirer for at dobbelttjekke, hvem der spiller med nummer 6 for FCM Håndbold.

I onsdagens ligaopgør nettede Stine Jørgensen nemlig intet mindre end 16 gange i opgøret, der sluttede 22-27 i FC Midtjyllands favør.

Oprykkere med optimisme
Det tog dog lidt tid, før Jørgensens skudarm for alvor blev varm. I det hele taget var gæsterne længe om at komme i omdrejninger. Ved pausen var ulvene blot foran med en enkelt, men det skyldtes ikke mindst et oprykkerhold, der gav alt for at drille de danske vicemestre.

- Deres unge piger kæmpede røven ud af bukserne, og det må man også kreditere. Jeg synes, de gjorde det godt og gik optimistisk til opgaven, lyder det fra Kristian Kristensen.

Overvandt svær start
Mens Skanderborg-spillerne leverede, var FCM-træneren ikke imponeret over måden, hvorpå hans eget hold tog hul på opgøret. Til gengæld håndterede holdet den mindre gode start på en flot måde og endte med at hente en kontrolleret sejr.

- Jeg har egentlig en fornemmelse af, da vi varmer op, at vi er i fokus, og at den mentale tilstand er god, men nogle gange bliver det bare sådan her, og det kan være svært at sige hvorfor. Psykologien er en svær størrelse i det program, vi er i.

- Man vil jo gerne få spillet bredden ud i sådan en kamp, og vi får da også skiftet sådan rimeligt, men der var enkelte, der gerne skulle have haft lidt mere luft – ideelt set. Det er klart, at man er nødt til at tænke lidt længere frem, siger Kristian Kristensen med hentydning til lørdagens away mod russiske Rostov-Don.

- Jeg vil dog gerne understrege, at det ikke bliver spændende til sidst, og at vi har styr på dem. Vi vinder med fem mål, hvilket er positivt på en aften, hvor der skulle arbejdes lidt ekstra. Ros til vores piger for at ride stormen af og gøre det så sikkert, som de gør.

Skarp Jørgensen
Selv om cheftræneren helst vil undlade at fremhæve enkelte spillere i sit stærke kollektiv, var der én, han blev nødt til at nævne denne aften.

- Stine (Jørgensen, red.) laver 16 – det kommer vi ikke udenom. Hun brugte en del skud på det i første halvleg, men i anden halvleg får hun for alvor gang i det. Det var skarpt fra hendes side, slutter Kristian Kristensen.

 

Skanderborg Håndbold – FC Midtjylland 22:27 (11:12)

Stillinger undervejs: 1-3, 4-4, 9-4, 9-10, 11-12 (pause), 13-12, 13-14, 18-16, 18-21, 19-23, 21-27, 22-27 (slut).

Målscorere for FCM: Stine Jørgensen 16, Veronica Kristiansen 4, Sabina Jacobsen 2, Trine Østergaard 2, Mie Augustesen 1, Sabine Pedersen 1, Martina Thörn 1.

Tilskuere: 275 i Morten Børup Hallen