09.03.2017, 13:25 | Af: Praktikant | Foto: Getty Images

Inden CL-skæbnekamp: Vi vil i mål

Lørdag eftermiddag afgøres hunulvenes skæbne i Champions League, når det gælder Krim på udebane. Følg kampen direkte på tv

FCM Håndbold har spillet sig selv i en god position, inden den sidste kamp i Champions League-gruppen. For med det gode resultat på hjemmebane mod Krim, hvor midtjyderne vandt med 28-19, kan holdet tåle et nederlag Ljubljana.

- Det er en spændende udfordring, der ligger foran os. Vi er tæt på at kunne komme i mål med en af de helt store mål i denne sæson. Første mål var at komme videre fra første gruppespil i Champions League, og det lykkedes vi med, og nu står vi og kan komme videre til en kvartfinale, og det vil være en sensation, hvis vi gør det. Vi er så tæt på nu, at vi skal i mål, så derfor er det en kæmpe udfordring, som vi ser frem til den med både spænding og glæde, siger cheftræner Kristian Kristensen.

Selv om holdet kan tåle at tabe med otte eller ni mål, alt efter hvor målrigt et opgør, det bliver, så går holdet på banen for at vinde.

- Vi angriber kampen, som vi angriber alle andre kampe. Vi skal ind og spille den her kamp for at vinde. Der er ikke nogen, der kan spille baglæns i perioder og styre det, det har vi set mange eksemplar på. Det handler om at fokusere på, at vi skal ind og vinde en håndboldkamp, siger Kristensen.

- Det er en stor opgave. Krim har været ramt af skader og manglede eksempelvis fire spillede, da vi spillede i Ikast, de er klar igen. De spillede en god kamp på udebane i Bukarest og var foran med to mål i løbet af anden halvleg. Så det er et rigtig stærkt hold, og det er en god intim hjemmebane, de har, hvor der kommer tryk på. Så vi kommer under et kæmpe tryk dernede, og der gælder det om at kunne håndtere det tryk. Heldigvis har vi en tryghed i, at vi har prøvet det før som gruppe, og vi har mange rutinerede spillere, som har stået i de her situationer både på landshold og klubhold.

Cheftrænerne behøver ikke at bruge tid på motivationen forud for opgøret, den kommer helt af sig selv med muligheden for at avancere til kvartfinalen i Champions League.

- Alt det med motivation og at være klar, det er slet ikke et issue, for det giver helt sig selv. Men det handler også om, at man rammer det rigtige spændingsniveau. Men kan også blive overspændt, og den regulering skal vi som trup være klar på at tilpasse, siger Kristian Kristensen.

Der er kampstart klokken 17.00, og kampen kan følges direkte på TV3 Sport2.