17.02.2017, 00:14 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Kenneth Rosenkilde

Hæsblæsende tempo i en rodet affære

Reaktioner fra torsdagens ligasejr over Silkeborg-Voel KFUM.

Arkivfoto.

 

Der blev ikke fedtet med målene i IBF Arena torsdag aften, hvor FCM vandt med hele 33:28 over lokalrivalen. Faktisk var begge mandskaber forsvarsmæssigt i det gavmilde hjørne, måske ikke mindst fordi der periodevis blev spillet hurtigere håndbold end, hvad hoved, ben og arme egentlig kunne følge med til.

- Jeg tror lidt, det er et resultat af, at vi træner sammen en gang om ugen, indleder Sabine Pedersen sin analyse.

- Vi kender hinanden rigtig, rigtig godt, og vi kommer til at spille enormt hurtigt i starten af kampen. Det gør også, at pulsen kommer meget højt op, og at man nogle gange bliver lidt for ivrig. Men vi kan godt lide at spille hurtigt, og vi kan godt lide at spille med fart og tempo i fødderne, og det kan Silkeborg kun for alvor følge med på i de første 10-15 minutter. Det viser bare, at vi er i god form, og at vi kan løbe og løbe og løbe. Der er ikke så mange, der kan følge med os, når vi kommer op i det tempo, siger stregspilleren.

28 indkasseret er i overkanten
Hendes cheftræner ville ikke hænge sig for meget i, at holdet indkasserede 28 mål. I stedet roser han både silkeborgensernes niveau og FCM’s egen offensive præstation.

- Kampen blev spillet i et hæsblæsende tempo, men jeg synes, at vi har kontrol, og vi har ikke svært ved at lave mål. Man kan godt være lidt utilfreds med, at Silkeborg laver 28 mål, men man skal huske, at de har et godt hold, og de er formstærke. De har et rigtig godt drive i deres spil og lægger et fint tryk frem i banen, hvilket vi i perioder blev lidt ramt af i dag. Så er det jo godt, at vi kan steppe op den anden vej, og offensivt gjorde vi det fremragende.

Sabine Pedersen understreger dog, at 28 mål er i overkanten.

- Om det er resultatet af, at vi spiller så hurtigt og afslutter så hurtigt, at de får enormt mange angreb, det kan jeg ikke lige vurdere nu og her, men ingen hold skal score 28 mål mod os. Det er heller ikke normalt, så det er selvfølgelig noget, vi skal have set på. Det blev en lidt rodet kamp, men vi følte ikke, at sejren var i fare på noget tidspunkt.

Førstepladsen så godt som hjemme
Med sejren i runde 17 ud af 22 lægger FCM sig foreløbigt hele ni point foran Viborg, der har en kamp i baghånden. Efterhånden tør både Pedersen og Kristensen godt kalde grundspilssejren.

- Der skal gå meget galt, hvis ikke vi vinder grundspillet, det vil jeg sige. Så skal vi underpræstere helt gevaldigt, siger Sabine Pedersen, og hendes cheftræner er enig.

- Jeg tør godt sige, at vi nok skal slutte på den førsteplads, for ellers skal vi tabe noget, der ligner resten af kampene. Der er ingen grund til at underspille det. Vi har så meget bund i tingene, at det nok skal lykkes, slutter Kristian Kristensen.

Weekenden er Champions League-fri og byder således på et par velfortjente fridage for FCM-pigerne. Næste kamp er onsdag i ligaen, hvor Team Esbjerg gæster IBF Arena. Bare fire dage senere mødes holdene igen, denne gang til Champions League i det vestjyske.