16.08.2016, 13:00 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: Getty Images

Fem hunulve til OL i Rio

Fem af FC Midtjyllands håndboldkvinder måtte i disse dage undvære hunulvenes træningslejr på Club La Santa til fordel for de Olympiske Lege i Rio

Svenske Linn Blohm, Martina Thörn og Sabina Jacobsen kom godt fra start i gruppespillet med to sejre over henholdsvis Argentina og Sydkorea. Men herefter stoppede sejrsstimen for de blå-gule. De svenske håndboldkvinder tabte til både Rusland og Frankrig og måtte dele et point med Holland. Dermed endte de på en samlet tredjeplads i det indledende gruppespil, hvilket gav en billet til kvartfinalen.

Eliza Buceschi var klar til at tørne ud for Rumænien, der kom til OL som en af favoritterne. Men i første kamp gik det galt for de rumænske VM-bronzevindere. Angola leverede en regulær sensation, og de rumænske storfavoritter måtte se sig slået med 23-19 til de sydvestafrikanske kvinder. Herefter kunne Rumænien notere to nederlag og to sejre, og Eliza Busceschi måtte desværre sige farvel til OL med resten af mandskabet efter det indledende gruppespil.

Som forsvarende europa-, verdens- og olympiske mestre, står Veronica Kristiansen og resten af de norske håndboldkvinder som de altoverskyggende favoritter ved dette års OL. Men i forsvaret af guldmedaljen fra London i 2012 kom nordmændene skidt fra start mod de brasilianske værter. Hjemmebaneholdet vandt 31-28 efter passivt norsk spil. Herefter begyndte nordmændene at finde de sædvanelige takter igen med en sikker sejr over Spanien, hvor Veronica Kristiansen leverede syv ud af 27 norske mål. Mandskabet fortsatte sejrsstimen i gruppespillet og er nu klar til kvartfinalen mod Sverige.

Tirsdag aften kl. 22.00 venter et skandinavisk kvartfinaleopgør mellem Norge og Sverige. Det betyder, at hele fire hunulve er med, når der kæmpes om en semifinaleplads i den olympiske håndboldturnering.

Kampen kan ses på TV2 Charlie.