12.03.2017, 14:30 | Af: Leo | Foto: Getty Images

FCM-træner om Champions League kvartfinaleplads: Det er kæmpe stort

FCM Håndbold fortsætter Champions League-eventyret og spillede sig i går sensationelt i kvartfinalen, hvor et af verdens bedste hold venter

Om man kan sammenligne det helt med historien om humlebien, der ikke ved, den ikke burde kunne flyve, er svært at sige, men faktum er i hvert fald, at FCM Håndbold har taget fusen på flere europæiske håndbold mastodonter.

For de midtjyske håndboldpiger spillede sig i går på en svær udebane i Ljubljana videre til kvartfinalen i Champions League med en imponerende sejr på 27-21.

- Det er kæmpestort. En sensation samlet set over gruppespillet og hovedrunden, siger cheftræner Kristian Kristensen.

Ikke mange havde på forhånd forventet, at holdet overhovedet ville komme videre fra den indledende Champions League-gruppe, hvor midtjyderne var havnet i en dynamitpulje med sidste års to finalister Györ og CSM Bucuresti

Men hjemme i IBF Arena i Ikast grundlagde håndboldpigerne vejen til videre deltagelse med sejre over de nyrige russer fra Rostov-Don samt de østeuropæiske håndboldgiganter Györ og Bucuresti.

- Der var ikke mange, der troede, vi ville komme videre fra den pulje, og vi vidste, det ville blive en kæmpe udfordring, men vi kom videre og endda med point, som blev grundlagt i hjemmesejrene. Og nu har vi spillet os i kvartfinalen, siger Kristensen og sender kæmpe roser til sine spillere og staben omkring.

- Tager man de økonomiske briller på, er det også helt vildt. Det er klubber, der har et budget, som er ti gange så stort som vores. Vi har præsteret højere, end man kan forvente, siger Kristian Kristensen.

Samtidig med den europæiske kampagne i Champions League har holdet formået at holde snuden i sporet i den hjemmelige liga og sikrede sig allerede grundspilssejren i med tre runder tilbage.

Men selv om klubben indtil nu har leveret en flot sæson, så kommer man ikke til at opleve et FCM-hold, der læner sig selvtilfredse tilbage i stolen.

- Vores plan er foreløbigt lykkes. Alle håndboldspillere på dette niveau drømmer om Final4 - det gør vi selvsagt også. Vi skal tro på de ting, vi arbejder med i dagligdagen, og det skal vi blive med. Derigennem øger vi sandsynligheden for at levere en sensation mere. Om det er realistisk, at vi kan levere en ny sensation, det ved jeg ikke, men det var heller ikke realistisk at slå Györ, Rostov-Don og Bucuresti, men det gjorde vi. Der venter en stor udfordring mod en oplagt Final4-deltager, men vi elsker store udfordringer, siger FCM-træneren. 

Det bliver senere i dag afgjort, hvem modstanderen bliver i Champions League-kvartfinalen, men det ligner makedonske Vardar.