08.03.2017, 20:14 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Getty Images

FCM led første hjemmebanenederlag

For første gang i sæsonen tabte FCM på hjemmebane i Primo Tours Ligaen, da NFH vandt i Ikast.

Posen var rystet mere end vanligt fra Kristian Kristensens side til onsdagens ligaopgør hjemme mod Nykøbing Falster Håndbold. Med en forestående alt-eller-intet-kamp ude mod Krim i Champions League på lørdag havde cheftræneren forhåndserklæret, at kræfterne ville blive prioriteret. Omvendt kunne gæsterne med Kristina Kristiansen, Mette Gravholt og Nathalie Hagman på holdet så godt som sikre en plads i slutspillet og havde dermed al grund til at gå all in i IBF Arena.

Helt fra start var ændringerne dog ikke mange eller store. Martina Thörn besad måltjansen, mens Elin Lindén var med fra start for første gang i ligaen. Ligeledes var Sabina Jacobsen med i både forsvar og angreb. Trods de få uvantheder indledte hjemmeholdet som om, at hele a-kæden havde fået fri. Angrebsmæssigt var der et hav af fejl, og ved stillingen 4-9 efter et kvarter måtte Kristian Kristensen allerede tage sin timeout nummer to.

Cheftræneren var ikke tilfreds, og efter en opsang åd det midtjyske mandskab sig langsomt ind i kampen. En strafferedning og yderligere et par stærke redninger af Martina Thörn var med til at vende kampbilledet, og Rut Jónsdóttir kunne udligne til 10-10 mellem benene på Mette Iversen Sahlholdt.

Gæsterne lukkede første halvleg skarpest, men trods 11-13 kunne FCM’erne gå til pause med en opløftende fornemmelse oven på det fine comeback i slutfasen. Den gode fornemmelse røg sig dog hurtigt en tur i anden halvlegs første minutter.

NFH slog hurtigt et gabende hul, der af flere omgange nåede helt op på syv – og for stor en afstand til, at et FCM-mandskab, der kæmpede for at få tingene til at lykkes, kunne nå at spille med om pointene.

Alligevel blev der en my af spænding hen imod slutfasen. I et midtjysk undertal scorede Veronica Kristiansen to gange, mens Mie Augustesen reducerede yderligere på andenbølgekontraen. Med 21-25 og små ti minutters spilletid tilbage var det ikke umuligt, men kræfterne var sluppet op.

I stedet var det gæsterne, der stak af på måltavlen, og med en stribe lette scoringer lukkede opgøret med 23-31.

Dermed lægger NFH sig op på blot ét points afstand af Viborg HK, der på andenpladsen dog har en kamp i baghånden. FC Midtjylland er som bekendt sikre på slutspillets førsteplads.

Primo Tours Ligaen, runde 20:
FC Midtjylland – Nykøbing Falster Håndboldklub 23-31 (11-13)

Stillinger undervejs:
2-4, 4-4, 4-9, 6-9, 6-10, 10-10, 11-13 (pause), 11-15, 13-15, 15-19, 15-22, 17-24, 19-24, 21-25, 23-31 (slut)

Målscorere for FCM:
Veronica Kristiansen 7, Linn Blohm 4, Sabine Pedersen 3, Mie Augustesen 3, Louise Burgaard 1, Stine Jørgensen 1, Rut Jónsdóttir 1, Sabina Jacobsen 1, Elin Lindén 1.

Tilskuere:
1.355 i IBF Arena

Kampens FCM-spiller:
Veronica Kristiansen