29.09.2016, 01:49 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Kenneth Rosenkilde

Enige FCM’ere: Dårlig præstation

Niveauet skrabede bunden, da FCM onsdag tabte i Viborg. Der skal kigges indad, mener træneren.

Gode åbninger på både første og anden halvleg rakte ikke. FC Midtjyllands håndboldpiger drog fra ærkerivalernes højborg med sæsonens første pointtab, efter en kamp med for mange fejl og for få kolde hoveder.

Den sædvanlige ”coolness” manglede på dagen.

- Vi udviste ikke den rutine i dag, som vi plejer at hive frem, når vi kommer bagud, og når vi er under pres, sukker Sabine Englert.

- Vi starter egentlig begge halvlege rigtig godt, men så laver vi nogle dumme fejl og får mål imod os. Det lukker Viborg tilbage i kampen, og med tilskuerne i ryggen giver de den ekstra gas, mens vi ikke helt kan finde tilbage på sporet.

Keeperen tror dog, at onsdagens nederlag var et enligt udfald.

- Man har vel altid en enkelt dårlig kamp i sæsonen. Jeg tror, vi havde vores i dag, siger tyskeren.

Offensive udfordringer
Cheftræneren kiggede langt efter en velsmurt offensiv. Angrebsspillet kom aldrig rigtigt op at køre for FCM-pigerne, der blot nåede 19 mål.

- Vi har igen nogle udfordringer i angrebet, især i første halvleg. Vi laver hovedsageligt vores mål på kontraløb og får ikke rigtig fundet et offensivt værktøj, der fungerer, konstaterer Kristian Kristensen.

- Det bliver en anelse bedre i anden halvleg. Og da vi kommer på plus tre, har vi et momentum i spillet, hvor vi bør trække yderligere fra. Men vi laver mange fejl, mange tekniske fejl, og vi brænder vel også lidt rigeligt.

Proppen røg ud
I sidste ende var det dog ikke en beskeden offensiv, der gjorde den mest afgørende forskel. Bundniveauet var for lavt på dagen, mener Kristian Kristensen.

- Proppen falder ud af bunden... Vores bundniveau ryger for langt ned i dag. Vi spiller fint i nogle kortere perioder, men det er ikke nok til at vinde en håndboldkamp. Og når man kun scorer 19 mål, så må hele holdet kigge indad, træneren inklusiv.

- Det er jo ikke verdens undergang, at vi taber i dag, men det gør altid ondt at tabe en håndboldkamp – især når man er et hold, der er vant til at vinde, slutter cheftræneren.

FCM er i kamp igen allerede på søndag, hvor Odense Håndbold gæster IBF Arena.