25.01.2017, 23:56 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Kenneth Rosenkilde

Cheftræneren om Thörn: Kampafgørende

I en kamp hvor sejren måtte knokles hjem, gav Kristian Kristensen sin superreserve de sidste 40 minutter.

Arkivfoto.

Det krævede en svensk redning i de allersidste sekunder, før 26:25-sejren over Viborg HK var sikret. I det store hele var det en uskøn FCM-præstation mod viborgenserne, hvilket efterlod ulvenes cheftræner med blandet tilfredshed.

- Der kom nogle bump på vejen, så vi måtte knokle ekstra meget i dag. Defensivt er vi ikke gode nok i første halvleg, men det hænger også sammen med, at Viborg spiller en rigtig god angrebsperiode. I anden halvleg får vi bedre styr på vores defensiv, men vi glemmer lidt dyderne omkring løb frem ad banen. Vores etablerede angrebsspil er jeg heller ikke helt tilfreds med, og vi skyder for ukvalificeret udefra. Når de ting ikke lykkes, så begynder man at bruge stregspillet lidt som en affaldsspand, og dét er Viborg dygtige til at straffe ved at gribe vores indspil og lægge et hurtigt tryk den anden vej, lyder det fra Kristian Kristensen.

Stor tillid til Thörn
Han tog allerede tidligt konsekvensen af Sabine Englerts offday mod viborgenserne. Ind kom Martina Thörn efter 20 minutters spil, og hun stod kampen ud. I FCM’s seneste opgør mod Skanderborg Håndbold snuppede svenskeren 11 ud af 22 forsøg, og i onsdagens opgør nåede hendes redningsprocent samme højder. Cheftræneren glædes over at have så stærk en reserve til keeperposten.

- Martina (Thörn, red.) har lavet et rigtig fint stykke arbejde både i træningshallen og i de sidste par kampe mod Ringkøbing og Skanderborg, hvor hun har haft nogle stærke indhop. Sammenholdt med at Englert ikke ramte dagen i dag, så fik hun chancen før end ellers. Det handler meget om tillid, og den er der. Hun gjorde det enormt godt i dag og rammer 48 %. Det er jo kampafgørende, slutter Kristian Kristensen.