08.03.2017, 23:17 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Kenneth Rosenkilde

Blohm: Burde stadig vinde sådan en kamp

FCM sparede profiler mod NFH – og tabte. Svenskeren mener, at breddens kvalitet stadig skulle have rakt til sejr.

Arkivfoto: Linn Blohm i kamp mod Team Esbjerg.

 

FC Midtjylland kunne allerede sidste onsdag endegyldigt kalde sig vinder af Primo Tours Ligaens grundspil. Det skete trods pointtab 30-30 i Holstebro, da Nykøbing Falster Håndboldklub samtidig besejrede Viborg HK og dermed matematisk satte de grønblusede af i kampen om førstepladsen.

Denne onsdag vandt falstringerne også, men denne gang var dét faktum knap så opløftende for FCM. Ulvene måtte se sig selv som den tabende modpart – ganske overbevisende endda.

Forudsætningen var da heller ikke den sædvanlige for ligaens ellers så suveræne tophold. Oven på en svær periode – og med en altafgørende Champions League-kamp ude mod Krim i vente – havde trænerteamet valgt at give begrænset eller ingen spilletid til flere profiler. Således fik Stine Jørgensen ikke mere end små ti minutter, mens der heller ikke var megen spilletid til Louise Burgaard og Trine Østergaard. Sabine Englert sad over i alle 60 minutter.

Trods en hel del rotation og dermed uvante spilkonstellationer mener Linn Blohm, at kvaliteten i holdets bredde stadig skulle have rakt til mere end det klare nederlag på 23-31.

- Alle vores spillere er rigtig gode, men selvfølgelig er det sværere, når man ikke plejer at spille sammen i kampe – presset og motivation kan ikke sammenlignes med træning. Og når man ikke er vant til at spille sammen, så er alle de indbyrdes aftaler, der normalt gør, at man spiller rigtig godt, ikke, som de plejer at være. Men vi er så mange gode spillere, at vi skal vinde sådan en kamp alligevel, siger Linn Blohm og begrunder nederlaget med for mange fejl, primært i defensiven.

- Vi lavede mange simple fejl i første halvleg, så da vi kommer ind til pausen, føler vi, at det her kan vi rette op på til anden halvleg. Jeg ved ikke, om det så er noget oppe i hovederne på os, men vi laver mange store fejl i forsvaret, så Nykøbing ikke behøver at kæmpe så meget for deres scoringer. Og så må vi selvfølgelig erkende, at Mulle (Kristina Kristiansen, red.) var vildt god i dag (scorede 12 mål, red.).

SKAL videre i Champions League
Den svenske stregspiller tror dog på, at FCM – trods en mentalt udfordrende stime på fire kampe uden sejr – holder hovederne kolde og finder ressourcerne til at levere i Slovenien, hvor Krim tager imod i lørdagens altafgørende kamp.

- Vi har jo nogle spillere, som ikke spillede meget i dag, så de kommer ind til kampen på lørdag med overskud og med en virkelig stor revanchelyst, tror jeg. Men generelt er alle på holdet meget professionelle, og så er vi så gode spillere, at vi bare – oppe i hovederne – skal bestemme os for, at vi skal i den kvartfinale. Det har vi haft som mål i hele sæsonen, og når nu muligheden er der for at opfylde målet, så tror jeg, at det er helt anderledes. Der sker nogle ting oppe i hovedet, der giver én et løft i sådanne kampe. Desuden synes jeg, at vi er et bedre hold end Krim, slutter Linn Blohm.

FC Midtjylland fører med 28-19 efter det første indbyrdes møde og har desuden to point flere end slovenerne, der dermed er presset til at sejre – og dét tilstrækkelig stort – for at passere FCM i kampen om en kvartfinaleplads.