25.04.2017, 01:05 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: FCM Håndbold

Ærlig Stine J.: Fiasko, hvis vi ryger ud til København

Bagspilleren lægger ikke fingre imellem, efter holdet overraskende tabte den første DM-semifinale.

En skuffet Stine Jørgensen pakker det ikke ind: Mandagens semifinalenederlag hjemme mod København Håndbold var ganske enkelt for ringe, og det vil være en fiasko, hvis hunulvene ikke når finalen. Så klart lyder budskabet fra bagspilleren.

- Vi skal i finalen. Det vil være en fiasko, hvis ikke vi kommer det. Vi kan ikke løbe fra at være favoritter mod København, fortæller Stine Jørgensen efter kampen, der endte 20-21.

Sløj offensiv
Dog er forudsætningerne for en finaleplads altså blevet en hel del sværere, primært grundet offensive problemer i den overvejende del af mandagens første semifinaledyst.

- Vi spiller ikke godt angrebsmæssigt, og vi leverer alt for mange dårlige afslutninger. Det gør, at vi ikke finder et flow i angrebsspillet. Vi ville jo også gerne løbe nogle kontraer, men det lykkedes vi ikke med i dag overhovedet, hvor vi ellers er vant til at buldre af sted og hente en del mål på den konto. Det var bare en rigtig dårlig kamp af os, siger Stine Jørgensen.

Efter et suk og få sekunders tænkepause uddyber hun.

- Vi kommer ikke så godt fra start og hænger lidt bagefter. Egentlig kommer vi jo tilbage, som vi er kendt for, men er så heller ikke skarpe nok til sidst. København kunne smage blod i dag, og de gik 100 % efter det. Jeg synes egentlig, at vi havde det rette spændingsniveau, men vi ramte ikke dagen, og det var bare en dårlig kamp fra vores side.

Et enkelt positivt element kan Stine Jørgensen og holdkammeraterne dog medbringe til lørdagens away på Frederiksberg: Holdet lukkede periodevis rigtig stærkt ned forsvarsmæssigt, og Englert fandt flere gode redninger frem i kampens løb.

- 21 mål imod er helt godkendt, nikker Stine Jørgensen. - Vores defensiv kunne jo endda have stået endnu bedre i perioder, men, ja, i størstedelen af kampen var defensiven fin. Desværre får vi ikke udnyttet det godt nok kontramæssigt. Dét skal vi have lagt på til kampen på lørdag.

Skal hurtigt videre
Selv om nederlaget gør ondt, må holdet hurtigt samle sig og komme videre, for der skal sejres i København, hvis ikke chancen for en finaleplads skal smuldre bort.

- Lige nu skal vi have lov til at være skuffede og kede af det, eller hvad man nu ellers har af følelse i kroppen. Men i morgen (tirsdag, red.) begynder vores forberedelser frem mod lørdag. Så ser vi kampen, og – som vi gør, når vi har haft et nederlag – så finder vi en god plan og kommer stærkt igen. Jeg tror 100 % på, at vi tager den på lørdag, slutter Stine Jørgensen.

På papiret kunne venstrebacken dog godt være sin egen offensive indsats bekendt. Hun scorede ni gange i opgøret, heraf de fire på straffekast.