04.01.2017, 23:40 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Kenneth Rosenkilde

”Vores hold giver aldrig op”

Læs cheftrænerens, Augustesens og Englerts reaktioner på sejren i Randers.

En rædselsfuld første halvleg, men en fremragende anden halvleg. Så kort kan årets første ligakamp beskrives.

I Arena Randers var FC Midtjylland nede med 9:5 ved pausen efter 30 minutter, hvor ikke meget havde fungeret for hverken hjemme- eller udeholdet – men hvor randrusianerne havde udvist størst skarphed.

Efter pausen var billedet dog helt anderledes. FCM-pigerne stod endnu stærkere forsvarsmæssigt, og i målet leverede Sabine Englert klasseaktioner på stribe. Kontraerne flød anderledes effektivt, og i det etablerede angrebsspil var ulvene skarpere og taktisk bedre indstillet.

Med 16 scoringer efter pausen og blot syv mål imod vendte FC Midtjylland kampen på hovedet og sejrede således med 21:16 i Kronjylland.

Læs udvalgte reaktioner herunder.

Kristian Kristensen:

- Vi arbejdede konstruktivt i pausen. Det nytter ikke noget at råbe og skrige. Vi får vendt tingene, også med inputs fra spillerne. Vi bliver enige om, at vi kunne hente en del mål på kontraløb, hvilket vi ikke var dygtige nok til i første halvleg, til trods for at vi dækkede godt op. Vi fik ikke afkast på det gode forsvar før pausen, men det fik vi i anden halvleg.

- Hvis man skal sætte tal på, så manglede vi en 10-20 % i aktionerne offensivt. Det handler om at vinde sine dueller, og kan man ikke det, så skal man taktisk være skarp nok til at flytte modstanderens brikker. Det er et mulehår fra, at tingene lykkes for os, men der mangler bare timing og skarphed i det, vi foretager os.

- Mange af spillerne er også trætte, det kan vi ikke dække over. Nogle har været til OL og til EM, og vi har spillet Champions League, så selvfølgelig er de trætte nu. Fysiologisk set kan et menneske ikke toppe i løbet af en hel sæson. Om tre uger står den igen på Champions League, og da skulle vi gerne ramme én af de perioder, hvor vi topper. Det har vi dygtige folk til at styre.

Mie Augustesen:

- Det var to meget forskellige halvlege. I pausen snakker vi om, at vi skal ud at løbe med dem, og på den konto får vi scoret nogle kontramål og får nogle gode mål i angrebsspillet. Det var ikke altid kønt, men vi får scoret, og det er dét, vores spil handler om.

- Randers scorer jo næsten ingen mål; vores forsvar står godt, Englert står godt. Det er os selv, der mangler at score. Men det fik vi vendt i anden halvleg.

- Pokalfinalen sad ikke i os. Den er lukket ned, og dette var en ny kamp. Vi var 100 % klar, da vi kom på banen, men der var bare nogle ting, vi ikke fik til at fungere. Men det fik vi rettet op på i anden halvleg, og det er dén, vi skal tage med os.

Sabine Englert:

- Vi var virkelig opsatte på at få revanche i dag. Det kunne man ikke helt se i begyndelsen, men jeg synes, at vi kæmpede os rigtig godt tilbage. Det kendetegner det her hold, at vi giver aldrig op, og dét vendte kampen for os i anden halvleg.

- Randers lavede jo færre mål i alt i dag, end de gjorde i anden halvleg af finalen. Det siger alt om, hvor godt vi stod forsvarsmæssigt i dag. 16 mål på 60 minutter er ikke særlig meget.

- Rent mentalt giver det os selvfølgelig et rygstød, at vi formår at vende en dårlig første halvleg til en stærk anden halvleg og en sejr. Vi tager en vigtig selvtillid med ind til næste kamp.