22.02.2017, 22:59 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Kenneth Rosenkilde

”Vi har været gode til at justere i modvind”

FCM havde en svær hjemmekamp mod Team Esbjerg, men holdet sejrede snævert.

Man skulle hen til mindre end to minutter før tid, før Trine Østergaards fjerde scoring så godt som sikrede FCM-sejr nr. 14 i træk i ligaen. Her bragte hun sit hold på 27:24 i et opgør, der endte 27:25 til ulvene.

Forud var gået 60 minutter med skiftende føringer, til tider sløjt forsvarsspil og ikke mange målmandsredninger – om end nogle af dem var, særligt fra Sabine Englert, ganske spektakulære.

Én af nøglerne til, at hjemmeholdet fik en anelse mere kontrol i løbet af anden halvleg, var, at Veronica Kristiansen – verdensmesteren – fik udfordret Esbjerg-forsvaret for alvor. Den norske playmaker erkender, at defensiven var haltende før halvtid.

- Vi kom ikke så godt i gang med kampen, og der faldt en del lette mål i begge ender. Jeg føler, at vi har lidt dårlig kommunikation mellem forsvaret og keeperen i første halvleg. Aftalerne fungerede ikke helt, og dét skulle vi selvfølgelig have rettet til, hvilket vi også i nogen grad fik gjort i pausen, lyder det fra ’Vikki’, der nåede fem scoringer.

Cheftræneren så visse lyspunkter i en ellers blandet fornøjelse.

- Momentvis spiller vi rigtig fint, og så lever vi med de mange tekniske fejl. Der er lidt nogle marginaler, vi måske ikke har, og så er der nogle ting, vi får rettet til i pausen. Men igen synes jeg, at vi overordnet set er i kontrol, og det er jeg rigtig godt tilfreds med. Vi har været gode til at justere i løbet af sæsonen, når vi har været i modvind, siger Kristian Kristensen, der glædede sig over at se Louise Burgaard levere syv scoringer og en præstation, der fik hende kåret til kampens bedste.

- Der er flere, der noterer sig positivt i dag, men særligt opløftende var det at se Burgaard tilbage. Jeg synes, at hun har ramt et højt niveau over en længere periode nu, efter hun har været en del ude. Det glæder mig, og det giver os også flere strenge at spille på.

Samme modstander søndag – overtaget ligger hos FCM
Netop flere strenge skal i brug søndag, hvis FCM skal tage fra Esbjerg – denne gang i Champions League – med to ekstremt vigtige point.

- Vi skal spille endnu bedre på søndag, hvis vi skal gøre os forhåbninger om at vinde dernede. Champions League er altid noget specielt, og Esbjerg har hjemmebane denne gang, så det bliver en endnu sværere kamp. Deres hjemmebane er stærk, og vi skal være forberedt på, at de vil komme med 110 i timen, siger Veronica Kristiansen.

Kristian Kristensen mener, at det mentale overtag er på midtjyske hænder.

- Det er psykologiens spil, der kører. Vi har vundet alle de indbyrdes kampe i denne sæson, og nu ligger overtaget hos os. Jeg gider ikke snakke faremomenter; jeg hælder til, at man bliver ved med at forstærke historien. Det er positiv psykologi, og det skal vi holde fast i, slutter cheftræneren for FCM.

Opgøret i Blue Water Dokken spilles søndag kl. 16:50.