21.01.2017, 19:29 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Getty Images

”Rotationerne opretholder tændingen”

For anden ligakamp i træk fik de sædvanlige reserver masser af spilletid, da FCM storsejrede over Skanderborg Håndbold.

Arkivfoto.

I seneste runde tog FC Midtjylland fra Ringkøbing med en sejr på 15 mål. Lørdag aften leverede holdet en tilsvarende præstation, da gæsterne fra Skanderborg måtte rejse fra Ikast med et 14-målsnederlag i bagagen.

Også denne gang satte A-kæden tingene på plads, mens samtlige de spillerne, der normalt står i anden række, viste, at de er 100 % klar, når behovet er der. Dét betød ét stk. tilfreds FCM-boss.

- Overordnet set er vi meget tilfredse med kampen. Der var lidt udsving, for det er svært at opretholde ærgerrigheden 100 %, når forløbet bliver som i dag. Det ved vi. Men igen fik vi brugt bredden og fik en masse ting til at lykkes, siger cheftræner Kristian Kristensen og tilføjer:

- Rotationerne gør også, at vi holder skruen i vandet og opretholder tændingen, for pigerne på bænken vil gerne ind og vise sig frem. I dag får vi allerede gang i rotationen i første halvleg, hvor vi nok ofte er tilbøjelige til at vente lidt længere tid.

De mange spillerbyt er ikke blot en måde at spare profilerne på. Det er også en måde for reserverne at udvikle sig og vise sig frem for trænerteamet, forklarer Kristian Kristensen.

- Vi øver det selvfølgelig meget til træning, hvor vi roterer en hel del. Men det er også med til at styrke relationerne, at vi får prøvet forskellige konstellationer af i kampsituationer, hvor presset er større. Jo mere, vi kan gøre det, jo lettere bliver overgangene givetvis. Uden at ville forklejne Skanderborg, så er det jo også netop i denne type kampe, at reserverne skal vise, at de skal have spilletid, slutter cheftræneren.

Næste FCM-kamp er allerede på onsdag, hvor Viborg HK kommer til Ikast.